Anmeldelse: Alletiders Ulf


Af Carina Blangsbøll

Årets Cirkusrevysæson er lige slut, og straks er Ulf Pilgaard videre med flere nye opgaver i en alder af 80 år. Første projekt er talkshowet ’Alletiders Ulf’, der startede sin turnépremiere på Bremen Teater. Scenen er sat i klassisk talkshow stil og det er en ung og frisk Lukas Birch, der byder velkommen og stiller spørgsmålene til Ulf Pilgaard. På forhånd er publikum blevet spurgt om der er noget særligt, de gerne vil spørge Ulf om, og disse spørgsmål bliver flettet ind undervejs.

Ulf har en fantastisk god hukommelse, når han nævner navne, steder og hændelser i flæng. Det er skønt at sidde og høre ham fortælle. Ulf forhaster sig ikke igennem sine historier, og han tager gerne tid til at fortælle en lille historie inde i historien. Dog uden at det bliver for meget og uden snørklede omveje.

Det virkede ikke som om, at talkshowet var forberedt ned til mindste detalje, men det havde til gengæld sin egen charme og oprigtighed, at det hele ikke virkede timet og tilrettelagt. Derfor ville det også være fint, hvis der var lidt bedre opfølgning på nogle af de svar, som Ulf kommer med, som når Ulf f.eks. nævner sin døde søn og der så bliver skiftet emne, så showet kommer ”tilbage på sporet”. Det tror jeg ikke publikum havde haft noget imod, hvis der blev talt lidt videre om.

Bagved aftenens hovedperson og vært er et stort slideshow, og det fungerer sådan set rigtig godt i starten og så opstår der desværre nogle tekniske problemer, der gør, at det ikke fungerer helt fantastisk alligevel. Men knas med teknikken er forhåbentligt noget, der kan blive finpudset inden næste show, for konceptet med slides, billeder og videohilsner tilføjer lidt ekstra liv til scenen undervejs. Dog vil det være rart, hvis billederne bliver præciseret, så vi ikke får vist billeder af nogen, som ikke bliver nævnt, som det bl.a. var tilfældet med et billede af Kirsten Walther og Ulf.

Flowet i slidesne blev også meget bedre, da det ikke længere var Lukas selv, der skulle styre og holde styr på, at billederne passede til det de snakkede om. I og med billederne var bag Lukas, var det svært at være nærværende på både slides, Ulf og publikum, men da denne opgave blev taget ud af hans hænder, var der meget bedre kontakt mellem ham, Ulf og publikum.

Selvom Ulf Pilgaard og Lukas Birch måske er forskellige på flere parametre end deres store aldersforskel, så mærker man en god og respektfuld stemning imellem dem under hele showet. Personligt så jeg gerne flere af denne slags live talkshow med gode anekdoter og god stemning.

Hvem: Ulf Pilgaard & Lukas Birch
Hvor:  Turné rundt i landet
Hvornår: 10. okt. – 2. dec. 2021
Foto: Mathias Rasmussen