Anmeldelse: And Over Bord


    Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Barndommens naive juleglæde blomstrer helt fra start i årets jule-kabaret-tour de farce ’And Over Bord’ på Cafe Liva. Teatrets særprægede rammer danner grobund for aftenens hyggelige atmosfære, og det tør siges, at skibet er ladet med stemning. Det kan nemlig mærkes, at der er mange forventninger og traditioner, der skal indfries for, at det faste etablissement kan komme i vaskeægte julestemning. Ak ja, men det er vel noget, der må tages med efter en velfortjent reumertnominering af julekabaretten forrige år. Heldigvis lykkes det både at imødekomme og overraske aftenens forventningsfulde publikummer.

Jacob Morild står bag de fleste af aftenens tekster, der byder på alt fra SKAM-parodier til et nyfortolket juleevangelium. Morild kender sine tekster, og han kan sætte dem sammen på en måde, så publikum får lidt af det søde og lidt af det alvorlige – selvfølgelig omhyggeligt pakket ind i et tykt lag sukker.

På scenen står Morild desuden godt bakket op af Tom Jensen, der kan få selv det mindste udtryk til at bringe latterbrøl frem i salen. Joy-Maria Frederiksen kan også gejle sine medspillere op – og det er til stor glæde for os andre, når der på scenen bliver leget alle mod alle. Små og store finesser med julebarnligheder og brok-kultur bidrager glimrende til de medvirkendes samspil, og de kan i sandhed råbe hinanden op på morsomste vis.

Thomas Pakula sidder primært ved klaveret, men springer også gerne til i en munter vending. Ligeledes er det Pakula, der står bag en del af aftenens velspillede kompositioner. Sangene flyder smukt fra scenen mellem sketchs og monologer, og skaber en fin variation mellem typen af de komiske indslag.

Julekabarettens program er desuden blevet krydret med et mix af fikse shorties, der gang på gang tager udgangspunkt i en række vanvittige og yderst morsomme OL-konstruktioner.

16 julede og stemningsfyldte numre bliver det til i løbet af den lille halvanden time, festlighederne står på. Hvis du endnu ikke har været så heldig at opleve nogle af Cafe Livas berygtede julekabareter, skal du skynde dig, for de plejer at blive hurtigt udsolgt. Og det er der god grund til!

 

Hvem: Cafe Liva
Hvor: København K
Hvornår: 15. november – 21. december 2017
Foto: Cafe Liva PR foto