Anmeldelse: Andreas Bo #SKARP


Af Carina Blangsbøll

Andreas Bo har ridset lidt i menneskets overflade, fundet de ting der skinner igennem og finpudset dem til små humoristiske guldkorn i showet #SKARP.

På trods af mundbind, duften af sprit og en smule forvirring om eksekveringen af at guide publikum på plads på Bremen Teater fredag aften, lykkes det omsider at tage plads i stolene, da klokken slår 20:00, og showet går i gang.

Andreas Bo mener, det er hans tur til at blive lyttet på, og i den anledning har han rettet sin opmærksomhed mod de ting der undrer og fascinerer ham – og det er faktisk ikke så lidt, han har haft tid til at stikke næsen ned i.

Ved at holde sine fortællinger korte, lever Andreas op til showets navn og stiller skarpt på de sjove pointer, og dermed formår han samtidig at komme rundt om rigtig mange emner. Selvfølgelig er noget mere sjovt end andet, men til gengæld er det, der ikke falder i ens smag hurtigt overstået, og så er man videre ved næste underholdende anekdote.

Det jeg værdsætter ved Andreas Bos humor er, at han ikke kun laver sjov med andre og deres sager, men at han også formår at være sjov på hans egen bekostning. Det gør stemningen i salen lidt mere afslappet, fordi det hele ikke bliver til pegen fingre ad andre og deres fejl.

I showet aflægger Andreas også et himmelsk visit forbi bl.a. Kim Larsen, Yahya Hassan og Ole Thestrup, for hvad gør man ellers, når størstedelen af dem man plejer at parodiere, desværre ikke er her længere. Det er også meget belejligt at vende verdenssituationen med nogen i himlen, for så kan man helt selv bestemme, hvad de skal synes eller ikke synes om en given situation. Måske er det tænkt som en cadeau fra Andreas til sine tidligere legekammerater, men nogle af disse elementer er og bliver lidt mere vellykket end andre, eller også er nogle af dem bare lidt for tæt på endnu.

Salen er dog fuld af grin under hele showet om end de varierer lidt i styrke og retning. Så hvis du trænger til at få stimuleret lattermusklerne og gerne vil høre, hvad Andreas går og tænker om f.eks. forsidefruerne, julekort, sociale medier, havnegrillens stjerneskud eller kiggekøer, så er det bare med at tage mundbindet på og drage hen til et af turnéens mange stop, så er aftenens underholdning i hvert fald på plads.

Hvem: Andreas Bo
Hvor: Turné i hele landet
Hvornår: 17. sep. – 17. dec. 2020
Foto: Jesper Christensen