Anmeldelse: BLAM!


    Stjerne2

Af Kristoffer Ditlevsen

Høj fart, vilde stunts og præcis koordination gør forestillingen ‘BLAM!’, som er skabt af Kristján Ingimarsson Company, til en imponerende oplevelse. Forestillingen er ordløs, men den formår at fastholde publikum. Ved premieren hvor jeg overværede den, overvandt den sågar den Michael Falch-koncert, man havde valgt at placere lige op af event-teltet, hvor ‘BLAM!’ fandt sted!

“BLAM!” foregår på et kontor, hvor tre mappedrenge begynder at finde arbejdsdagen triviel. De fantaserer sig derfor ind i en verden, hvor blyanter er spidse pile, og termokander er bomber. På kontoret bliver de til deres actionhelte i et inferno af halsbrækkende kampspring, stunts, scenografiske overraskelser og mageløse lydeffekter af Svend E. Kristensen, som fører publikum helt ind i de respektive filmuniverser. Det er fysisk, stort og voldsomt i tegneserie-dimensioner og alt sammen minutiøst tilrettelagt. Mappedrengenes strikse og kejtede chef må dog ikke vide noget om det hele, men også han springer ind i gamet efter lidt tilløb.

På de 70 minutter får de fire performere kastet sig ud i sekvenser som bl.a. Iron Man, Hulk og X-men, og kontoret bliver omdannet til en crazy kampzone. Med vægt på crazy, for det er morsomt, og de vilde optrin rykker hele tiden grænserne for, hvad man kan forvente sig, så alt bliver muligt, og intet kommer bag på én til slut. Selv begrebet ‘de skrå brædder’ får en ny betydning, da hele spillepladsen tilter. Det er halsbrækkende, og utallige gange har man lyst til at løbe til scenen for at tjekke, om stunt-herrerne er okay efter deres utrættelige forsøg på at ophæve de fysiske love og kroppens normale begrænsninger. De fire performeres modtagelse af den stående ovation til slut vidnede om, at det ikke blot blev ved forsøgene. Det lykkedes.

 

Hvem: Kristján Ingimarsson Company
Hvor: Europa, Refshalevej 167, København K
Hvornår: 30. aug – 3. sep 2018
Foto: Kristján Ingimarsson Company