Anmeldelse: Carnival – Wallmans Dinnerparty


Af Carina Blangsbøll

At tage en tur i Wallmans er altid noget helt specielt. I foyeren summer det som sædvanligt med forventningsfulde gæster. Her bliver vi modtaget af nogle af aftenens solister, der som noget nyt underholder ved pianoet allerede ved vores ankomst. Her får vi også en forsmag på performeren Abigal Collins, der som karakteren Peggy Sued byder velkommen med dyttende barm til årets nye show ‘Carnival’.

Endnu engang indledes aftenen med musik fra cirkus-musicalfilmen ‘The Greatest Showman’, og i år rummer åbningsshowet den cirkusdel, som vi savnede i sidste års show. På skærme projekteres plakater fra P.T. Barnums sideshows, og på scenen flyver luftartister henover et svævende illusionsnummer. Igen i år har koreograf Kim Ace Nielsen stået for dette spændende optrin, der udfylder og bygger hele scenerummet op på bedste vis.

Wallmans har i år ændret betegnelsen på deres show fra dinnershow til dinnerparty. Og årets show lever bestemt op til navnet, idet publikum i ‘Carnival’ er en langt større del af selve forestillingen end tidligere, hvor det som oftest kun var fødselarer der fik henvendelser fra scenen. Publikum bliver i år også brugt som frivillige assistenter. Bl.a. i close-up-tryllenumre ved bordene, og sidder man helt tæt på, er der stor sandsynlig for at få en performer i skødet. Med Peggy i spidsen bliver grænserne mellem gæster og performere nemlig hurtigt brudt ned, og det er bestemt underholdende at overvære.

Årets kostumer er flotte og spænder bredt fra masser af djævelsk glitter i det storslåede Queen-medley til fornem elegance med Duo Pile ou Face i spidsen som lygtetændere i to høje svajmaster, som er placeret ude blandt publikum. Vippende fra side til side lagde de hele salen ned i beundring. Et artistisk højdepunkt for aftenen, der også bød på en anelse for gennemskuelig kortmagi og Duo Pile ou Faces smukke parløb i en roterende stålring til tonerne af Adeles ‘When We Were Young’.

Lydbalancens forhold mellem den heftigt dunkende musik og de smukke stemmer var også bedre afbalanceret i år. Alle sangere gav den gas og sang igennem, så vi tydeligt kunne høre, hvad de sang og deres imponerende register.

Atter er det imponerende at opleve køkkenets og tjenernes samarbejde om at servere de mange varme retter i showets pauser. Den 4-retters menu er i år udsøgt og flot anrettet, og vi blev bestemt mætte. En cadeau skal også lyde til Wallmans for i år at have fået en helt vegansk menu blandt deres 5 valgmuligheder. Det åbner virkelig op for at alle kan deltage i Cirkusbygningens festligheder.

En flot aften og et festligt show hvor alle sejl er sat til.

Hvem: Wallmans
Hvor: København
Hvornår: Fra 18. sep. 2019
Foto: John Resborn