Anmeldelse: Dance Ballerina Dance


Af Maja Sofie Sørensen

‘Dance Ballerina Dance’ er en fornøjelig fusion af dans, jazzmusik og julestemning, der udfolder sig på scenen som en charmerende kærlighedshistorie i ballettens tegn. Chris Minh Dokys jazz spillende 6-personers orkester akkompagnerer med elegance de stilfulde stortalentede dansere i en fortælling om forelskelse, jul og Santa Claus-magien, der undervejs prøver at forene disse to elementer, så det hele går op i en højere feel-good enhed.

Alban Lendorf indkapsler karakteren Santa, som en hip New York version af julemanden iført stilet jakkesæt, et diskret overskæg og en personlig agenda om at skabe kærlighedsmagi blandt forestillingens hovedpersoner frem for at dele de traditionelle julegaver ud.

Castet inkluderer herudover velrenommerede dansere både fra Den Kongelige Ballet og New York City Ballet, hvor særligt Holly Dorger og Ask la Cour, som parret Audrey og Gene, er en 1. klasses oplevelse. Værd at fremhæve er også Graceanne Pierce, der danser både fortryllende og fremragende som karakteren Lauren.

Et kunstnerisk valg, der kan fremstå lidt tyndt, er at sangene, der indhyller forestillingen, er båndet frem for sunget live. Selvfølgelig kan det give en vis nostalgisk følelse, at genhøre nogle skønne hits med nogle ikoniske sangere, men da musikken bliver spillet live på scenen, tager jeg mig selv i ind imellem at sidde og kigge efter sangeren, men jeg finder selvfølgelig intet, hvor mund og sangtekster matcher, da denne del er playback. Et lidt ærgerligt valg at træffe, når netop orkestrets jazzede musik er så levende og danserne lige så springer frodigt omkring.  

‘Dance Ballerina Dance’ er klart en anbefalelsesværdig oplevelse, også selvom du måske ikke er den vante ballet-seer. Hele oplevelsen bliver serveret meget smukt, som let spiseligt julekonfekt, så ved du ikke helt, hvad du går ind til med denne forestilling, risikerer du måske ligefrem at ende som juleballet-elsker.

Hvem: Live Nation i samarbejde med Lion Musicals
Hvor: Frederiksberg + turné
Hvornår: Frederiksberg 23.-30. nov. herefter turné 5.-16. dec. 2023
Foto: Camilla Winther