Anmeldelse: Den Skaldede Frisør


Af Carina Blangsbøll

Susanne Bier og hendes team har lavet en virkelig velskabt musical, og det er fedt at opleve, at der i historiens overgang fra film til musical er lavet et originalt take på set-uppet omkring ’Den Skaldede Frisør’, hvor det hele ikke blot er en 1-til-1 kopi af filmen. For så var det ikke sikkert, det hele havde gjort sig ligeså godt på scenen, som det gør denne aften ved premieren i Falkoner Salen.

Til at akkompagnere historien har Thomas Helmig lavet nogle virkelig gode sange, og sangteksterne er ligeså skrevet, så handlingen hele tiden bliver integreret og ført videre, uden det bliver påtaget for de medvirkende at skifte mellem sang og tale.

Benjamin La Cours scenografi klæder den store scene og formår endda at gøre scenen endnu større ved at tilføje et omkransende væld af citroner i alle størrelser. Videoprojektioner og bevægelige skærme er taget til et nyt niveau og gør scenografien utrolig levende, når vi er med vores hovedperson Ida hele vejen, da hun første gang transporteres fra hospitalet og hjem i dagligstuen på villavejen. Det er sjovt tænkt, at vi både får lov at køre i elevator med hende og ovenikøbet får lov at overvære et citrusindkøb på halvvejen.

Xenia Lach-Nielsen synger fuldstændig fantastisk, og hun præsenterer rollen som Ida, så vi både griner og føler med hende gennem alle hendes op- og nedture. Niels Olsen har virkelig kridtet skoene i rollen som Philip, og jeg har sjældent set ham spille så godt, som han gør det her. Det er virkelig skønt at se hans stille forvandling fra kold business til følende menneske.

Bodil Jørgensen ligger ud med sin sædvanlige mor-stemme fra Rytteriet, som de fleste kender hende så godt for, og selvom det er en gammel traver at hive frem, fungerer det faktisk ret godt i denne sammenhæng. Og Bodil er nok den, der i løbet af aftenen trækker allerflest grin frem i salen som den frygtelige moster/mor Benedikte.

Den sideløbende bryllupshistorie med det velsyngende par Maria Lucia og Silas Holst fremstår derimod rigtig sød og fin, men deres kærlighedshistorie drukner hurtigt, når Silas og Jakob Fauerby først slår sig løs.

Dansesekvensen mellem Silas og Jakob i anden akt virker dog en anelse lang og meget anderledes i forhold til resten af musicalen, specielt da det er den eneste rigtige dansescene uden egentlig sang. Det virker også som en scene, der er blevet gjort lidt længere end den oprindeligt var tænkt, for at imødekomme ’Vild med Dans’-fansegmentet. Men danse sammen det kan de godt!

Castet rummer samtidig nogle virkelig gode sangstemmer, og forestillingen virker til at være teamwork hele vejen igennem. Det er skønt at opleve en rørende historie formidlet af talentfulde mennesker med smukke sange sunget af kompetente sangere.

Hvem: One And Only Musical Teater
Hvor: København & Aarhus
Hvornår: 5. marts – 17. maj 2020
Foto: Miklos Szabo