Anmeldelse: Disney On Ice – Magical Ice Festival


Af Carina Blangsbøll

Showmogulen Feld Entertainment og Disneys elskede figurer har lagt skøjtebanen ud til endnu en omgang ’Disney On Ice’ i danskernes vinterferie. I år i Royal Arena hvor stort set alle sæder var fyldt med spændte børn, dyrt Disney-merchandise i alle afskygninger og trætte forældre.

I år bliver vi taget med til eventyrets magiske verden i showet ’Magical Ice Festival’, hvor vi lægger ud, hvor havet er skønt med Den Lille Havfrue. Farvestrålende fisk samt imponerende forvandlingssekvenser og flotte vandeffekter gør, at vi kommer godt fra start. Dernæst møder vi Vaiana fra filmen af samme navn, Rapunzel og Flynn fra ’To på flugt’, Skønheden og Udyret, hvorefter vi slutter af i Arendal i et sneinferno hos Elsa og Anna ligesom i showet sidste år.

I de små historier er det essentielle i handlingen taget med, og har man set filmene engang, kan man hurtigt genkalde sig disney-universet og de små mellembidder af handlingen, som vi med god grund ikke får serveret i showet. Så for netop at kunne følge med i og blive tryllebundet af, hvad der sker på isen, er det rigtig fornuftigt med et vis forkundskab til de medvirkendes historier.

Nogle af børnene kender ikke Disney-figurerne af lidt ældre dato, og når børnene blandt publikum siger ’Hvem er det?’ om Belle og Ariel, undrer man sig over at forældrene har betalt, så mange penge for noget rimelig kommerciel kultur, uden først at vise filmene eller læse i en billedbog sammen. Så har børnene i det mindste kendskab til, hvad det er de ser og oplever live, for det er vel mødet mellem disney-figur og disney-fan, som er hele konceptet bag showet.

Showet har et fornuftigt tempo, hvor ikke et sekund er kedeligt. Der sker hele tiden noget, og alt er sammensat med flotte glidende bevægelser. Det er imponerede, at skøjteløberne kan få det til at se så let ud, når de bevæger sig synkront rundt på isen, specielt figurerne i de meget tillukkede kostumer. Et par af danserne faldt dog også undervejs og måtte tage deres piruetter om.

Dele af musikken i showet er desværre meget sammenrodet og fremstår til tider som decideret hvid støj, der gør det svært at høre, hvad der bliver sagt i talesekvenserne. Lige så er det irriterende, når figurens talestemme og sangstemme ikke er speaket af den samme person, som det f.eks. er tilfældet med Rapunzel. Det virker simpelthen underligt, når figurerne ændrer stemme undervejs.

Hvem: CBS Island Entertainment & Live Culture i samarbejde med Feld Entertainment
Hvor: Disney On Ice – Turné
Hvornår: 12. – 16. feb. 2020
Foto: PR Foto