Anmeldelse: Divaer i Glas


Af Carina Blangsbøll

Med Marlene Dietrich, Ella Fitzgerald og Rosemary Clooney er Tivoli Varietéen genoplivet. Det er Caroline Henderson, Kaya Brüel og Birgitte Hjort Sørensen, der med glamour puster liv i Glassalen, når de sammen og hver for sig portrætterer et udpluk af de store stjerner fra 1960’erne.

Hjort Sørensen er en fantastisk Marlene. Hun formår at spille hende, så det både bliver uforskammet, nonchalant og følelsesfuldt. Brüel giver den også fuld gas på scenen som cadeau til hendes mormor Birgit Brüel. Henderson tager ligeledes rollen som den ældre Josephine Baker til et smukt og rørende niveau. Alle tre synger de fantastisk på hver deres måde, hvilket bestemt komplimenterer forestillingen og netop giver mulighed for at bringe flere forskellige facetter ind alt efter divaens sangnummer.

Varietéen bliver kædet sammen af Carsten Svendsen, der som den eneste forbliver i samme rolle forestillingen igennem. Han er fjollet, festlig og fornøjelig. Han er konferencier, og han er selvfølgelig Preben Uglebjerg.

Selve opbygningen og præsentationerne af de dygtige sangerinder rummer desværre lidt for mange Wikipedia-facts. Det er samtidig lidt forstyrrende for set-uppet, som bygger på en genoplivning af Tivolivarietéerne, at disse facts også går frem i tiden og nævner ting, der i Tivolivarietéens storhedstid endnu ikke var sket. Det fejer desværre den ellers velkreerede illusionen lidt af vejen.

Forestillingens fire talentfulde dansere må lægge krop til lidt af hvert, når de indimellem bliver brugt som en slags rekvisitter til divaens færten på scenen. Det er sjovt fundet på og optegner på komiskvis et daværende statusforhold mellem frontdiva og baggrundsdanser. De fire dansere holder sig dog ikke i baggrunden her og gudskelov for det. De konkurrerer om spotlyset, lader sig kaste rundt med, og det ses tydeligt, at de ved præcis, hvornår de skal gøre hvad, for at det hele ikke ryger på gulvet.

Lasse Spangenberg har designet de flotte kostumer som klæder divaerne ved hver optræden på scenen. Spangenberg har formået at få både de store, de lette og de elegante kreationer udført således, at de hurtigt og fortræffeligt afspejler de portrætterede divaer samtidig med at de klæder de medvirkende utrolig godt. For hvad er en diva uden sit kostume?

Hvem: Tivoli
Hvor: Glassalen, Tivoli
Hvornår: 17. aug. – 12. sep. 2019
Foto: Rumle Skafte