Anmeldelse: Elskovs Gækkeri


elskovs gækkeri 2

     Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

I ´Elskovs Gækkeri´ er der morsomheder på spil fra start til slut, og så bliver du ovenikøbet mødt af en flok dygtige skuespillere, der virkelig giver stykket en folkelig følelse.

Forestillingen starter ved, at vi som publikum bliver modtaget af en flok berusede studerende, som straks herefter sværger til afholdenhed og ingen kvinder for at kunne holde fuldt fokus på deres studier. Lyder det som noget, du har hørt før? Så er du sandsynligvis en ægte Shakespeare-kender.

Hos de unge studerende går der dog hurtigt knas i paragrafferne, da en prinsesse med hotte hofdamer kommer til byen. Elskoven bliver hurtigt tilsat kitsch hits og 80’er moves, og så kører det ellers derudaf med forvirringer og forviklinger i den lille time, forestillingen varer. 

 
elskovs gækkeri

 

Kostumerne er finurlige, og det, at de er sammensat af en farverig blanding af diverse fluesmækkere, kurve, plastikdutter, blomster og parykker, giver hele den rullende 80’er serenade et pangfarvet discountlook. Disse særligt fremtrædende attributter gør også, at det næsten per automatik er et nyk sjovere, når der er elskovsgækkerier i luften.

Shakespeare til folket er mottoet bag denne vision, og med alle de ekstra publikummer der støder til i løbet af forestillingen, er det tydeligt, at løjerne i Ørstedsparken denne gang er tiltænkt alle.

Så kryds fingre for godt vejr og nyd en omgang gratis, underholdende og godt omrystet Shakespeare under åben himmel.

 

Hvem: Folketeatret / Shakes
Hvor: København K
Hvornår: 9. Aug. – 21. Aug. 2016
Foto: Helene Mogensen de Monleon