Anmeldelse: En Er For Lille


en er for lille

Af Carina Blangsbøll

Her er en historie, der virkelig kommer ud over scenekanten. Dramaternes ’En Er For Lille’ er bestemt værd at se, og forestillingen kunne sagtens gøre sig på en langt større scene, end de kan få i Gribskov Kultursal.

Vi starter ved, at den gamle teaterbrandmand åbner Scalas historie op for os med en prolog, og herefter er der ellers fuld fart på, mens vi bliver taget igennem Scalas op- og nedture i de næsten 18 år, som forestillingen dækker over. Måske tænker du, at det lyder som en lang periode at komme igennem, men med denne forestillings fantastiske sangnumre, fængende dramatik og 1920’ernes friske dansenumre, flyver tiden af sted i den lille sal. Dog er der også blevet taget lidt dramatisk frihed i historietimen, men det fungerer rigtig fint, og det gør, at det hele ikke er listet i en lang tør kronologisk handling.

I starten af forestillingen virker scenografien helt underspillet, specielt set i forhold til Scala og Frede Skaarups storhedsmani indenfor prangende kostumer og kulisser. Men lidt efter lidt begynder scenografien at underbygge handlingen rigtig fint, for her er det karaktererne, der er de vigtige, og det er dem der viser os, hvor de manglende skillevægge skal stå.

 

en er for lille 2

 

På nært hold følger vi en række store Scala-navne såsom Frede Skaarup, Hertha og Emil Wulff, Liva Weel, Carl Alstrup og Arne Weel.

Tilde Gaardboe er opsætningens Liva Weel, og hun starter ud med en nærmest sovende fremførsel af ’Vilja Sangen’ på så komisk en måde, at det kun gør hende endnu mere sprælsk og charmerende, når hun kort efter bryder ud i sangen ’En Dame fra Halvfemserne’. Herudover viser Mark Fjordbæk Oreskov en virkelig spændende fremstilling af Carl Alstrup, som til tider fremstår helt manisk, og det rammer virkelig plet, når vi i forestillingen har brug for en, der kan skabe lidt røre i teatersødsuppen.

Personligt ville jeg med glæde se, at denne historie bliver opsat igen, da det er en tid, vi hører alt for lidt til.

 

Hvem: Dramaterne
Hvor: Gribskov
Hvornår: 23. juli – 30. juli 2016
Foto: Louise Eriksen