Anmeldelse: Der var engang en sang, der hed Arne


 

Af Carina Blangsbøll

Denne søndag vrimler det med børn og voksne i Skuespilhuset. I dag er det dog hverken pga. åben hus eller fastelavnsfejring. Det drejer sig i stedet om premieren på forestillingen med den lidt spøjse titel Der var engang en sang, der hed Arne. Titlens spøjshed opklares dog forhåbentlig, når jeg nu fortæller dig, at det er Michael Wikke og Steen Rasmussens sange, der danner grundlag for Det Kongelige Teaters nye syng-med-teater-opsætning. Forestillingen byder på sangklassikere fra film som Hannibal og Jerry, Flyvende Farmor samt julekalenderen Julestjerner.

Allerede fra start opfordrer de fire medvirkende til at publikum synger og danser med undervejs. Og som en anden opera løber sangenes omkvæd som overtekster over scenen, så du har rig mulighed for at prøve stemmebåndet af. Ronni Morgenstjernes koreografi virker legende og let, og i salen kan der spottes små efterligninger med både armviften og klappen, mens der ind imellem høres små sangstemmer fra salen.

Der skal dog noget til at råbe musikken op, da sangene bliver akkompagneret af et rockende og overordentlig velklædt firmandsorkester. Det fungerer super godt med bandet på scenen, og det at se og høre musikken fra dem bliver næsten en hel oplevelse i sig selv.

I forestillingens handling følger vi Arne og hans gennemsnitsfamilie gennem Arnes barn- og ungdom. Så selvom teenagersløvsindighed måske ikke er det mest interessante at se frem til, er Marie Dalsgaard fuldstændig i topform, når hun i forestillingen tager hånd om Arnes teenagersår og fyrer den for vildt af med bl.a. Rock Bull Dog.

Sangene formår at samle forestillingens legende handling rigtig fint, og som det jo ofte sker i lege, skifter rollerne løbende mellem skuespillerne. Rolleskiftende sker, så alle kan følge med, da det både bliver italesat og synliggjort med kostumeskift på scenen takkeværet de flyende tøjstativer, som enhver gennemsnitsfamilie jo er i besiddelse af.

Legen forsætter over i Maja Ravns scenografi, som på en og samme tid er vild og vidunderlig. Hovedparten af scenen bliver nemlig indtaget af et dukkehus i voksenstørrelse, der både kan blinke, lyse og danse med på noderne.

Syng-med-teatergenren og hele det finurlige afsæt i børns leg gør forestillingen til en farverig og underholdende tur ned ad barndommens filmhits-gade. Så find familien frem og tag af sted mod Skuespilhusets polstrede sæder.

 

Hvem: Det Kongelige Teater
Hvor: København K
Hvornår: 8. jan.- 5. marts 2017
Foto: Natasha Thiara Rydvald