Anmeldelse: Entourage – Wallmans Dinnershow


    Stjerne2Stjerne2

Af Kristoffer Ditlevsen & Carina Blangsbøll

Spektakulære spektakler drøner fra scenen i Wallmans store dinnershow ’Entourage’. Faktisk drøner alle ud fra både højre og venstre, for og bag og gerne med favnen fuld af alt fra suppe til dessert. Det er imponerende at opleve, hvorledes artister det ene øjeblik kan svinge sig i sejl under cirkussalens kuppel, for det næste øjeblik at stå på scenen for at performe Madonna, Prince og Leonard Cohen med flere.

Nå ja, og så at de medvirkende selvfølgelig lige serverer en fire-retters menu ind imellem alt dette. Det er og bliver nok det største nummer denne aften. En aften som byder på velsmagende mad, flot lysdesign og god interaktion mellem salen og scenens performere, der tager os med tilbage i tiden gennem ikoniske pop- og rocknumre.

En vellykket nostalgisk rejse tilbage til perioden, hvor Cirkus Schumann havde til huse i Cirkusbygningen, bliver det også til, og her kan bygningens storhed virkelig fornemmes. En familiær række videoklip spiller på den store skærm som forfilm til Benny Schumann, der netop fejrer sit 50 års jubilæum med sit verdenskendte tallerkennummer.

Video-montagen er en dejlig forsmag og giver os et lille stykke af historien, hvor vi mærker både Schumann og Cirkusbygningens store cirkus-æra glide ud i blandt os. Herefter imponerer Schumann hele salen med sit jubilæumsnummer, mens han spæner rundt som serveringspersonalet for at holde de mange roterende tallerkner i luften. Og det lykkes fuldt ud. Et tidløst nummer der står knivskarpt. Aftenens højdepunkt.

Det er især i de indlagte cirkusnumre, at vi virkelig fornemmer, at der er noget på spil. Dratter den finske linedanser Veera Kaijanen ned i hovedet på de spisende gæster? Vælter Schumanns tallerkenrække? Eller holder Duo Creative et fast nok greb i hinanden oppe under kuplen? Heldigvis forløb alle aftenens artistnumre planmæssigt med et tilpas twist af spænding.

Samme spænding – for ikke at sige nerve – efterlyste vi desværre i den musiske del af showet. Solisterne sang lækkert og live, mens musikken var indspillet på forhånd og kørte som backingtrack. Det kan godt være at nogen af Sveriges bedste producerer stod bag, men det endte desværre med at lyde som en omgang fuldkommen kontrolleret mekanik, hvis evne til at forplante sig i publikum desværre ikke kan måle sig med et live rockband. Ærgerligt for udvalget af numre og sangstemmer var virkelig godt.

Men nu hvor Wallmans netop har fået bygget en ny scenekonstruktion, og i år har udvidet sceneområdet med to sidescener, er pladsen vel skabt for at kunne tænke i livebands i fremtiden? Det ville med stor sandsynlighed fungere storartet på den nyskabte sceneplads.

Men indtil da fortsætter festlighederne i Cirkusbygningen med hele Wallmans Entourage. For festligt. Dét var det.

 

Hvem: Wallmans
Hvor: Cirkusbygningen, København V
Hvornår: 20. sep. 2017 – juni 2018
Foto: John Resborn