Anmeldelse: Far’ På Færde


Af Carina Blangsbøll

60’er-musikken brager, og stemningen summer af forventningens glæde. De trofaste publikummer er mødt frem og er klar til at tage afsked med Comedieteatret og deres sidste knald af en forestilling.

Forviklingsteater er nu engang det bedste, det lille turnéteater ved, og denne gang er ingen undtagelse. Svigersønnen Peter møder op for at hilse på sine nye svigerforældre i fredelige omgivelser i Humlebæk. Der er dog bare det, at det ikke er svigerforældrene men Peters ny-forlovedes ældre elsker og hans hustru der bor der. Imidlertid er der dog mange flere kurrer på tråden, og de latterfyldte forviklinger tager til for til sidst at kulminere i komiske aha-oplevelser.

Jeanne Boel er i topform og mestrer til fulde hendes (vante) rolle som hustruen, der ikke er helt med på noderne, men alligevel ender på toppen. Boels måde at indtage scenen med krop, gestus og mimik giver oplevelsen et ekstra nøk op ad og fuldender den komiske sammensmeltning af forviklingshumor.

Karsten Jansfort er i samme båd, og samspillet mellem de to garvede comedieteater-spillere gør, at det i sandhed kan siges at Comedieteatret slutter på toppen.

Paw Henriksen er svigersønnen Peter, og hans lattermilde godtroenhed er en skøn kontrast til den mistroiske stemning der lurer bag den ellers så solskinsfyldte atmosfære.

Scenografien er som taget ud af en billedbog og praktisk til en turné, der runder næsten hele landet. Det er også rart at opleve lidt god gammeldags skiftemusik, mens vi som publikum ser omridset af skuespillere der ihærdigt flytter rundt på rekvisitterne for at lave københavnerlejligheden om til Humlebæks sommeridyl.

Tag afsted mod din nærmeste turnéscene og giv dig selv en masse gode grin med ’Far’ På Færde’. Her er forviklingshumoren høj og humøret lige så!

 

Hvem: Comedieteatret
Hvor: Turné i hele landet
Hvornår: 16. jan. – 14. marts 2017
Foto: Anders Hjerming