Anmeldelse: Fifti-Fifti


   Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Andreas Bos 50 års fødselsdag fejrer han meget belejligt med premieren på hans nye show Fifti-Fifti. Der er lagt op til fest, og det er muligt for publikum at købe et program og tilhørende CD med Andreas’ 10 nye sange for blot 50 kr. Alt er altså sat ind på Fifti-Fifti, men desværre er showet også mindst fifti-procent gentagelser.

Vi har hørt det før, vi har set det før, og de fleste af os har grint af det før. De 650 publikummer, der er mødt op for at fejre Andreas og hans nye show, tager dog høfligt imod det, selvom der fremgår megen plagiat på plagiat. Grinene fra salen varierer da også en del i størrelse og mængde, og desværre sker det lidt for tit, at Andreas må tage grin på sig selv og sige tak for det til de enkelte publikummer, der fandt det morsomt.

Der er ellers taget flere kræfter i brug, for teksterne er hjulpet på vej af Vase & Fuglsang, Brian Mørk og Thomas Hartmann. Jeg har dog svært ved at spotte, hvor de udefrakommende tekster virkelig træder igennem, da det hele virker meget bekendt.

Og dog! Et element denne aften falder nemlig lidt udenfor, da to fra publikum bliver hevet på scenen. Nu skal vi opleve noget nyt, og det virker også ret nyt for Andreas, som jo ellers må kende rytmen fra en eventuel prøvegang? Det der skal ske for øjnene af os er, at Andreas Bo alias Nikolaj Stockholm skal spille Romeo fra Shakespeares ’Romeo og Julie’. Kvinden på scenen skal således spille Julie og hendes replikker bliver afgjort ved hjælp af plat og krone. Udfaldet er enten originale linjer fra stykket, eller noget Andreas selv har fundet på. Idéen her har nok virket bedre på papiret, end den gjorde i praksis. For hvad skal vi med 5-6 tilfældige udsagn af hhv. Shakespeare og Andreas Bo læst op af en tilfældig publikummer i et comedyshow?

Måske burde Andreas hellere sende denne idé videre til tv-showet ’Rundt på gulvet’, for her kunne jeg forestille mig, at elementerne af tempo, hurtig-tænken og ja-sigen, blandt forbundsfæller og ligesindede komikere, gjorde det til en morsom fornøjelse at se på. Jeg krydser fingre for, at Andreas får hevet nogen flere ”ligesindede” på scenen, hvis han forsætter med dette nummer.

I Andreas’ parodi på Lars Løkke er der dog ikke noget at rafle om, og det går da også rent hjem i salen, når Andreas gør sig som Trumps nye engelsktolker aka Villy Søvndal.

Alt i alt er der ikke så meget nyt at gamble om, men så igen hvornår er der lavet comedy, som tager udgangspunkt i noget der aldrig før er sket?

 

Hvem: Andreas Bo
Hvor: Turné i hele landet
Hvornår: 25. feb. – 26. maj 2017
Foto: Pr. foto