Anmeldelse: Frøken Jensens Kogebog


riddersalen-frk-jensen-kogebog    Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll 

På Riddersalen kan du nu opleve Frøken Jensens Kogebog komme til live. Så hvis du har en kammerat, kæreste eller kusine, der mangler lidt føling med de grundlæggende madkundskaber, er her en oplagt mulighed for sammen at komme sovsen og kartoflerne lidt mere til livs.

Med inspiration fra Frøken Jensen giver de medvirkende en række gode madlavningsråd, mens de selv laver mad på scenen. Skuespillernes koncentration og mimik omkring hvert enkelt redskab og ingrediens gør det hele vældig sjovt at se på, specielt i denne tid hvor madlavningsvideoer og husholdningsråd fylder godt på både Facebook og Instagram.

I denne forestilling kommer publikums egne sanser i spil, og de små smagsprøver, der indimellem bliver delt ud, er da også med til at få publikum helt op på mærkerne.

 

riddersalen-frken-jensen-kogebog

 

Som en skrap kontrast til de naturlige rekvisitter bliver vi præsenteret for et par overdådige kostumer med både blomkål og chokoladesovs. Desværre forsvinder de store kostumer lidt for hurtigt ud i kulissen igen, men måske de blot er tænkt som kirsebærret på toppen? Her savner jeg en lidt større sammenhæng mellem scenerne, men så igen – hvor meget sammenhæng får du egentlig ved at bladre igennem en kogebog?

I hvert fald har Riddersalen givet os en ny teatergenre, hvor gammeldags kogekunst møder det muntre køkken. Med Riddersalens udgave af Frøken Jensens Kogebog får du nemlig serveret de ældste køkkenfif i nye smagsvarianter, og det får mig til at tænkte på, om det mon ville være ligeså morsomt at komme backstage på NOMA eller McDonalds?

I denne morsomme fortolkning af Frøken Jensens Kogebog har du i hvert fald chancen for at komme lidt tættere på dine råvarer, den opbagte sovs og måske ovenikøbet finde ind til hele meningen med flødeskum.

 

Hvem: Riddersalen
Hvor: Frederiksberg
Hvornår: 16. sep. – 30. okt. 2016
Foto: Dennis Westerberg