Anmeldelse: Fuhlendorff – DET SJOVT


Af Carina Blangsbøll

Christian Fuhlendorff alene på scenen med en mikrofon og en skammel til hans vandglas. Det er klassisk stand-up, det er sjovt og der behøves ikke at blive inddraget nogen eller noget pompøst på scenen udover ham selv.

Ifølge Fuhlendorff handler showet ikke om noget, det lover han sit publikum. Det skal kun være sjovt og helst helt uden alvor og seriøse følelser. Fuhlendorff holder næsten, hvad han lover, for hans nye show er sjovt, også selvom der undslipper en lille følsom bemærkning fra ham engang imellem.

Ferierejser, hunde, toiletbesøg, fodbold, dyrelægeregninger, sexliv, planlægning, klude, død, skildpadder og mangfoldighed. Selvom det ikke nødvendigvis lyder som noget, der hænger sammen, så formår Fuhlendorff at springe fra det ene til det andet, uden på noget tidspunkt at miste sit publikum.

Fuhlendorff vil ikke have en rød tråd i showet, men skal man give det en, tager størstedelen sjovt nok udgangspunkt i ham selv og hans familie. Det personlige er Fuhlendorffs fokus, og han hiver den ene underholdende anekdote frem efter den anden, gerne med hans kone Karina, hans datter Michala og hans søn Conrad, som ekstra stemmer i de fortællinger han fremfører. Vi griner af familiens ”almindelige” hverdagsoplevelser, sande som imaginære, og det man kommer ud for, når man prøver at være en god ægtefælle, en god forældre eller et godt menneske.

Der er ingen planlagt publikumsinddragelse, men Fuhlendorff har en særlig føling med rummet, der gør at han på underholdende vis får kommenteret på de uventede ting, som sker rundt omkring i salen. Om det så er en med et sjovt grin, nogen der ikke kan finde deres pladser eller at han selv får ødelagt sit 3. forsøg på at fortælle pointen på en joke. Sådan kan det gå, når et helt publikum skal indfinde sig på deres siddepladser og så endda uden nogle former for coronarestriktioner.

Hvis du trænger til et godt grin, så lever Fuhlendorffs show ’Det Sjovt’ bestemt op til sit navn.

Hvem: Christian Fuhlendorff
Hvor: Turné i hele landet
Hvornår: 2. september – 15. december 2021
Foto: Michael Madsen