Anmeldelse: Glemmer Du


Venter på far - Glemmer du     Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

I ’Glemmer Du’ kan du møde sangkvartetten Venter På Far i en lidt atypisk teaterkoncert, der med saft og kraft hylder kvinden og den danske husmors glæder, sorger og lykkelige hjemmestunder. Med Anne Dorte Michelsen i spidsen og de tro følgesvende Gitte Naur, Julie Michelsen og Cæcilia Glode får du et historisk tilbageblik i den danske sangskat.

I første halvdel af forestillingen får vi Venter På Fars egne fortolkninger af danske sangperler som ‘Den dag da Dorthe drak dus’, ‘Man binder os på mund og hånd’, ‘Før vi fik bil’ og ‘I dit korte liv’. Sangene er fortolket, så der er kommet en ny slags pep i, og du kan derfor regne med, at viserne tager et par sjove afveje. Så du skal altså ikke forvente, at Liva Weel pludselig kommer til syne på scenen!

Et af de første numre, der virkelig bringer liv i salen, er Gitte Naurs fremførelse af ’Solitudevej’. Her sidder både kor og mimik lige i skabet.

Teaterkoncerten tager form som en sangattribut til stærke kvindeforbilleder som Karen Jønsson, Liva Weel, Marguerite Viby og Elga Olga. Og vi kan som publikum stadig mærke respekten og det lidt skrøbelige tag omkring de sange, der engang bragte de kvindelige sangfugle frem i verden.

 

glemmer-du-venter-paa-far

 

Efter pausen kommer der pludselig lidt mere hjemmevant fut i fejemøget, og de fire kvinder virker mere skråsikre i deres husmor-kitler og røde gummisko, end de gør i de sorte stiletter og stilede dragter. I første akt ville jeg også gerne have set mere af den skønne publikumsinteraktion, der nu er kommet på banen, for her kan det virkelig mærkes, at de alle fire nyder at bevæge sig på scenen igen.

Hvis du ikke kender Venter På Far, har du nu chancen for at blive fan. Hvis du har oplevet dem før, har du her muligheden for et godt gensyn med de skønne husmødre.

Så frygt ej med at lægge støvkosten og få ‘far’ til at punge ud med penge til billetterne.

 

Hvem: Venter På Far
Hvor: Frederiksberg C + Turné
Hvornår: 12. Sep. – 11. Nov. 2016
Foto: Clara Naur Nørremølle