Anmeldelse: Han, hun, vov og igen!


    Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Bodil Jørgensen og Jens Jacob Tychsen er atter genforenet – denne gang i julegak og gøgl. De har muntret sig, og det virker til, de har formået at fastholde et fornøjeligt samspil – selv i disse me too tider, der selvfølgelig også bliver berørt i en lydsketch bag tæppet. Heldigvis overlever alle den løsslupne situation.

Tvivlsomt trylleri og mindeværdig filmmagi er bare nogle af de elementer, der bringer latteren frem i salen denne humørfyldte aften. Vi møder bl.a. Jørgensen som velattributtet sko-læser, der famlende fortæller om skoejerens for- og fremtid ud fra dennes fodtøj. Vi møder også trylleparret der, hvis du ellers har set lidt håbløst trylleri i dit liv, gør alle kunstens klassiske fejl morsomme.

Tychsen oplever vi i diverse musik-humoristiske stillinger, og det tør siges, at det musikalske falder ham lige for, om det så er pivfalsk blokfløjte, bækkenslag, tungespil eller de mere klassiske julesange, der skal fremføres i et nyt humoristisk format.

Vi stifter også bekendtskab med, hvad der minder om en meget åben version af Flemming og Berits trælse naboer Torben og Bente fra ‘Jul i den gamle trædemølle’. Jørgensen og Tychsens aldrende par deler dog gerne alt fra deres tvivlsomme tosomhed, om det så er deres vanvittige politiske udskejelser, seksuelle tendenser eller ny-indførte ingen badeværelsesdør-politik. Intet bliver holdt tilbage overfor deres nære venner. De fleste af disse indslag er sjove, men da vi møder dem for tredje gang, kender vi altså godt typen.

 

Under showet får vi også en stribe film, der hylder skuespillerens tålmodighed og kendisjægerens ligeså. Det er sjovt som et lille finurligt mellemspil, men efter tredje film i rækken af ’Dus med de kendte’ begynder det at ligne noget, der minder lidt for meget om det, der før har kunnet ses i f.eks. Klovn.

Showets 1. akt har en tilpas længde, mens 2. akt bliver lidt for langt. Primært fordi vi på nuværende tidspunkt kender formen på udfaldet af de valgte numre, som netop forsætter i samme opsæt, som dem vi allerede har set. Det er ærgerligt, for jeg er da sikker på, de to kompagnoner kunne have tryllet nogle flere nye morsomheder ud af ærmet. Men gammel kærlighed ruster (næsten) ikke.

Spilleperioden på Republique er forholdsvis kort, så skynd dig at køb billet, hvis du skal nå at sikre dig et godt grin mellem snapsene. Desuden kan Jørgensen opleves i Odense Sommerrevy næste år, men mon ikke der også gemmer sig en revy eller to ude i landet, der står og mangler Tychsen?

 

Hvem: Republique
Hvor: København Ø
Hvornår: 1.-16. december 2017
Foto: Per Morten Abrahamsen