Anmeldelse: Ingen Panik


    Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Bli’r det sjovt? Ja, hvis du har humor.

Dette lille udsagn er noget af det første, der bliver ytret på Bremens scene denne aften. Bolden er altså på din banehalvdel, for selvfølgelig griner du, hvis du da har humor, ikke?

Hvad der også vil være en force for dig, der gerne vil more dig, er nok, hvis du har præcis den samme humor som de tre herrer Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby. For det er jo netop dem, der sætter barren for aftenens muntre udskejelser.

Sjovt bliver det også langt hen ad vejen. Men ind i mellem bliver jokesene trukket i langdrag, lidt ligesom vi kender det fra Kopernikus nosser i de tre klassefestsfilm.

Første del starter godt ud med tre fredfyldte (næsten) 50 årige mænd med (næsten) ingen panik. Et sjældent syn vil nogen måske mene, men disse tre venner har faktisk så meget overskud, at de også vil gøre dig fri af panik. En dejlig tanke fra deres side, og hvis humor virker paniklindrende, vil dine symptomer, da også kunne mildnes i løbet af aftenen.

Tre hvide Ikea-skabe danner baggrunden for aftenens show, og det kunne måske allerede få en del af os til at gå lidt i panik, men frygt ej, for her er skabene både perfekt samlede og stabile. På samme måde fremtræder Berthelsen, Kopernikus og Lyby – de er stabile sammen og supplerer hinanden godt. De har god fornemmelse for at kunne fyre en rask bemærkning af, og somme tider virker ordene let improviserede på den gode måde.

Hen mod første dels slutning kommer angsten dog alligevel op til overfladen, når et væld af fobier organisk overrumpler de tre venner til stor morskab for hele salen. Repertoiret spænder bredt med alt fra mimisk håndtegnsrap, rappe replikker, gedebordeller, og ikke mindst videnskabsseksuelle hørespil som feministisk hyldest eller måske snarere mangel på samme.

Lyby og Berthelsen prøver de kropslige grænser af med en ubehagelig morsom gennemgang af kvindens erogene zoner, der med stor sandsynlighed vil give dig flashbacks til 7. klasses seksualundervisning. Lige så store evner for akavet formidling blev der udvist, og ligeså mange grin blev der i hvert fald udløst. Det kunne på det nærmeste siges, at de to mænd får fodret hesten, som ellers kun City Singler turde gøre det.

Desværre er der også nogle elementer, der gør at showet til tider går lidt i stilstand. Det sker f.eks. når vi skal høre en lang kampgejstsvise om den egentlige grund til, at klassefestfilmene er guld værd, eller når vi hives igennem den lidt malplacerede maraton-gennemgang af alle tre klassefestsfilm på 5 minutter. Jo, noget af det er sjovt, og det er da imponerede nok at se dem lynspille sig igennem filmenes tophandlinger med et tykt lag kropslige grimasser. Men har du ikke set filmene vil du med stor sandsynlighed føle dig udenfor festen, og har du set filmene, vil du nok føle dig snydt for indhold og handling.

Men heldigvis er det jo ikke din film-kendskab, der skal hindre dig i at opleve, når de tre venner går live på scenen. Og går du rundt med en inderlig drøm om at tage del i løjerne, er her alletiders chance for at opleve den helt rigtige stemning, når showet kommer rundt i landet.

 

Hvem: Ingen Panik
Hvor: Turné rundt i landet
Hvornår: 30. aug. – 23. nov. 2017
Foto: Hans Bach