Anmeldelse: Jungledyret Hugo


Af Carina Blangsbøll

Flemming Quist Møllers historie om Jungledyret Hugo er kommet på scenen i en dejlig gennemarbejdet version med gode sange og godt skuespil. Laurids Skovgaard Andersen er Hugo, som kommer på afveje fra junglen, og i storbyen møder han bl.a. Ræven Rita spillet af Malaika Berenth Mosendane. De to synger fantastisk smukt, og de spiller dejligt sammen. På rejsen møder de også frikadelle-kokken og showbizz-pudlen, spillet af Rikke Buch Bendtsen, og begge roller bringer hun til live med naturlig elegance og en dejlig skæv energi.

Det er lavet en masse god musik til forestillingen. Nogle af sangene er playback med skønne sangstemmer udefra, men da disse bliver sunget af bl.a. en dukke-kat, ligger man ikke på den måde mærke til, at det ikke er live. Det gør man dog til gengæld i sangen ’100-tusind følgere’, som er en af de første sange, og det er lidt ærgerligt, da det bliver lidt tamt, og jeg når også at tænke om hele forestillingen nu fortsætter i samme stil. Det gjorde den heldigvis ikke. Sangen er nu god, det er bare sammensætningen af playback og danseshowsentréen, der ikke spiller så godt sammen, som resten af forestillingen gør.

Rebekka Bjerre er influencer-pigen Simone, som får sin far til at smugle Hugo med hjem fra junglen, fordi Hugo nok kan hjælpe hende med at få nogle flere likes og følgere. Bjerre er selv kendt på TikTok, hvor hun har 113.000 følgere, som der til info står i programmet, hvis du ikke lige skulle være en af dem. Men jeg synes desværre, det bliver lidt mærkeligt, for jeg ved ikke helt, om det er meningen, at rollen skal gøre grin med influencere, og hvorfor man i så fald har valgt at få rollen spillet af en af virkelighedens influencere. Hendes rolle vil gerne have 100-tusind følgere, men Bjerre har jo selv opnået dette i virkeligheden, så skal vi grine af hende pga. af det? Det forekommer lidt malplaceret.

Forestillingen igennem skiftes figurerne og menneskene til at være de store og de små, og det er ret fascinerende at se, og det er nemt at følge med i, da Hugo i starten veksler meget mellem sine to størrelser, for at vi skal forstå princippet. Menneskerne kommer ind som store overdimensionelle tegneseriefigurer, når Hugo og Rita er i menneskestørrelse, og Hugo er en lille bamse, når menneskerne er almindelig størrelse. Der bliver leget lidt med størrelsesforholdene, som når Hugo i Laurids-størrelse bliver en spejling af Hugo-bamsen, men det bliver aldrig forvirrende med de mange størrelsesskift, det er tværtimod fedt og sjovt lavet. Kostumerne på scenen er flotte og farverige. Det ligner dog, der er sket lidt ændringer med Hugo og Ritas kostumer ift. hvordan de ser ud på pressebillederne.

Forestillingen har også nogle gode dansere med, som agerer alt fra junglens vilde dyr til matroser og stylister. Det er også dem, som er med til at styre de store figurer på scenen, når størrelsesforholdene skal spilles ud. Scenografien og lysdesignet gør, at vi hurtigt kommer mange steder hen i forestillingen, uden at sceneskiftene tager en masse tid. Så forestillingen holder et godt flow, og børnene i salen virker også til at være underholdte. Det er kvalitet, folkene bag forestillingen har lavet, og det er rigtig dejligt, at det netop ikke bare er et storcentershow med figurer kendt fra tv.

Hvem: Sjællands Teater i co-produktion med Bellevue Teatret
Hvor: Slagelse, Holbæk og Klampenborg
Hvornår: 19. – 27. feb. på Slagelse Teater,  4. – 20. marts på Holbæk Teater,  26. marts – 10. april 2022 på Bellevue Teatret
Foto: Robin Skjoldborg