Anmeldelse: Kvinde Kend Din Krop


Af Carina Blangsbøll

Jeg har lært… At være kvinde…

Sådan starter Mungo Parks Reumert-vindende ’Kvinde kend din krop’, som siden 2011 har spillet on/off på diverse scener. Det vil altså sige, at publikum i snart seks år har haft mulighed for at opleve denne perle af en forestilling.

Har vi så ikke fået nok? Nej! For teatersalen er stadig fyldt til randen med opstemte publikummer, og foyeren bruser nærmest over af lutter begejstring og forventningens glæde.

Forestillingen har en sublim vekslen mellem alvor og humor – og fremkalder både grin og gråd. Det der bliver sagt bliver hørt. De få virkemidler, der er i spil på scenen, trænger igennem, og hudløsheden bliver til en smuk forenelig cirkel fra barndom til alderdom.

Som publikum lytter vi, når skuespillerne taler, selvfølgelig gør vi det, men vigtigst af alt hører vi det også. Det kan nemlig mærkes, at holdet bag har brugt tid på at lave en forestilling, der får kvinden og manden til at kende kvinden. Noget af det, vi ser på scenen, er klichere, andet er tabuer og alvor, og noget er hylende morsomt.

Marianne Mortensen og Henrik Prip har i 2015 overtaget rollerne efter det oprindelige cast bestående af Kasper Leisner og Maria Rich, som i sin tid var med til at udvikle forestillingen. Det er smukt at opleve et lidt ældre cast overtage styringen, og samspillet mellem Marianne og Henrik fungerer rigtig godt.

Vi kommer ind under huden på dem, og budskabet kommer ind under huden på os. Komikken er høj, og latteren fra salen lige så. Selvom der er et flertal af kvinder i salen, er mændene også repræsenteret og latteren bliver delt ligeligt af unge, ældre, kvinder og mænd.

Stor respekt til de to (smukke) skuespillere for at vise sig frem, kunne grine af sig selv og lade os grine med.

 

Hvem: Mungo Park
Hvor: Allerød
Hvornår: Indtil 3. juni 2017
Foto: Mungo Park // Grafiker: Jon Kort