Anmeldelse: Legendale


     Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Fredericia Teater har kastet sig ud i enhver computerspilnørds drøm. Resultatet er ret vellykket. Blandt publikum er grinene dog bredest blandt gamertyperne. Og der er da også et enkelt spilleudtryk eller to, hvor pointens ordlyd fløj lidt forbi mig.

Scenografien er flot konstrueret. Der er ikke så mange rekvisitter at rykke rundt med, da de fleste luftforandringer styres af teknikken på scenens store baggrundsskærme. Grafikken er ikke noget at kimse af, og forandringer fra kedeligt dagligdagskontor, gamerspillehule, fortryllet skov og sumpmose bringer på magisk vis nydelige illusioner frem, og det er nemt at leve sig ind i. De automatiske spotlys har dog lidt svært ved at følge med, så visse steder bliver det lidt mekanisk, når vores hovedpersoner skal lyses op.

Computerspillet ’Legendale’ er historiens navle, og ud fra denne udspringer en hel ny genreverden med en gamer-kærlighedsmusical om drømme der spirer.

Jeg er faktisk ret vild med måden, som musicalen er bygget op på. Blandingen af gaming, eventyr, sang og kærlighed virker på en sådan måde, at der ikke på noget tidspunkt bliver genre-uligevægt. Hvert element er tilpas repræsenteret, og historien formår at kæde delene sammen, så der scores.

Ind imellem kører historien dog lidt ud af en tangent og skaber et forvrænget billede af, at kvinder ikke kan kæmpe en kamp uden en (styrende) mand. Det er ærgerligt for gamerne (og kvinder generelt), og det forringer spilleglæden lidt i kærlighedens gamerland. I forvejen virker den gamerverden vi møder til at være et meget mandsdominerede univers, og den kvindelige repræsentation i computerspil i den virkelige verden er jo heller ikke noget at råbe hurra for. Men det sidste er jo heller ikke Fredericia Teaters skyld!

Musicalens vekslen mellem spil og virkelighed er tydeligt illustreret, og morskaben ved de dygtige skuespillers spilpræstation er høj. Spille-verdens karakterer agerer så livagtigt, som et computerspil nu kan og de gentagende spillereplikker, eventyrkampe, fejlprogrammeringer, hakkende skærme og grafiske bevægelser er noget af det morsomste ved denne musical. Well played!

Karin Nordly-Holst og Lars Mølsted er opsætningens glimtende stjerner, og generelt er hele holdets sangvokaler fryd med lidt pixel hist og her. Tænk at sange om computerkarakterer og fiktive computerspil kan rumme så megen mening; det er alligevel ret imponerende.

Skynd dig at tage mod Fredericia Teater og oplev dette magiske og musikalske computerspilsunivers, før spillet går ned.

 

Hvem: Fredericia Teater
Hvor: Fredericia
Hvornår: 24. marts – 12. april 2017
Foto: Søren Malmose