Anmeldelse: Mamma Mia!


Af Carina Blangsbøll

En græsk ø, en enlig mor med en datter der skal giftes samt hendes tre mulige fædre, som alle dukker op til det forestående bryllup. Musicalen Mamma Mia, som flettes sammen af ABBAs fantastiske sange, kender de fleste, og der er ofte delte meninger både om musicalen og de to film. Efter 10 år er musicalen tilbage i Danmark, og den har endnu engang lavet et godt forsalg allerede inden den længe ventede premiere.

Denne gang er det Annette Heick, som imponerer i rollen som moderen Donna. Hun blæser igennem sangmæssigt. Bl.a. med en melankolsk ’Slipping Through My Fingers’ og en stolt og rørende version af ‘The Winner Takes It All’. Hun løfter virkelig sangniveauet i hele forestillingen.

Matilde Zeuner Nielsen som datteren Sofie og René Wormark som hendes udkårne Frej er søde og charmerende i deres fremtoning, men som par når de ikke at gøre det store romantiske indtryk.

Rollerne som Donnas to veninder bliver varetaget af Trine Gadeberg som Bibi og Nicoline Siff Møller som Tanya. Gadeberg er skøn som den lidt gakkede Bibi, der med sine halvplatte morsomheder får publikum til at grine. Mens Møller på en underholdende og stilet måde ligger de yngre mænd ned på stribe i en velsunget version af ’Does your Mother Know’.

Manuskriptet gør desværre, at man ikke når at lære karaktererne at kende, da de fleste af rollerne har meget lidt dialog og dermed begrænset mulighed for at sætte et personligt indtryk hos publikum omkring hvem de er. Hvilket på den anden side er fint, da den danske dialog bestemt ikke er musicalens force. Ved mødet med de tre intetanende fædre, hhv. spillet af Jesper Lundgaard, Gordon Kennedy og Peter Oliver Hansen, lyder det snarere som om karaktererne opsummere deres LinkedIn-profil, når vi skal introdures til dem og det hjælper ikke just, at de alle tre er iklædt sandfarvet tøj.

Under ’Gimme! A Man After Midnight’, hvor de tre fædre hver især har noget på hjertet, de vil fortælle deres hidtil ukendte datter Sofie, har jeg svært ved at finde ud af hvilken af fædrene, der er hvem, da deres scenetid op til sangen har været så begrænset.

Til gengæld fungerer musicalen rigtig godt under ensemblescenerne, som giver fylde og power til Koncertsalens aflange scene. Her er der dygtige dansere, skøn musik og gode sangstemmer. Og det er da også musicalens afsluttende ABBA-medley, som bidrager til den største del af festen. En god oplevelse at gå hjem på, som får sangene til at flyve videre i den kolde natteluft!

Hvem: Mamma Mia produceres i Danmark af PER SE
Hvor: Tivolis Koncertsal frem til 22. marts herefter turné rundt i landet
Hvornår: 22. jan. – 24. maj 2020
Foto: Bjarne Stæhr