Anmeldelse: Nissebanden i Julemandens Land


Af Carina Blangsbøll

Nissebande-universet som mange kender fra julekalenderen, er ændret en del til sceneversionen, men selvom historien er lavet en del om, er det let at finde ind til et glædeligt gensyn med karaktererne.

Flemming Jensen spiller en hyggelig Fiffig Jørgensen, der af sønnen, som i sceneversionen er fornøje-Frederik, sendes ud på en mission for at skaffe de to magiske sten, der kan give en alt, hvad man ønsker sig. For så kan fornøje Frederik blot ønske sig nye varer helt gratis til brugsen, og så behøver han ikke betale moms. Lars Arvad er fornøje-Frederik og det er han rigtig god til, når han koster rundt med byens børn og lukker de lokale butikker med sine tilbudspriser. Det er kun Ann Hjorts karakter bibliotekaren, der på morsomvis kan få Frederik til at være lidt mere forsigtig og underdanig.

Sofie Pallesen spiller godt og så har hun også den fordel, at hun ligner sin mor, som jo spillede Gemyse i tv-julekalenderne. Og det kan mærkes i den måde hun spiller på, at hun virkelig kender karakteren. Det er med til at skabe en dejlig velkendt følelse blandt publikum. Og så lever vi med, at det er en knapt så fyldig og lidt mere sprælsk grødnisse Lunte, der også står på scenen.

Anna Heerulff er historiens nye hovedperson pigen Puk, og Heerulff synger sødt for i mange af sangene.

Det fungerer fint, at der er blevet ændret i sangteksterne, som har betydning for handlingen, så de kendte melodier kan bruges til at fortælle en anden historie. Men at de gamle tekster også er lavet lidt om nogen steder, gør at jeg bliver lidt i tvivl om der synges forkert, eller om teksten også her er ændret. Dog uden at de her ændrede ord, har nogen dybere betydning for selve handlingen.

Teltet på Bakken er en hyggelig ramme for Nissebanden, og når der om lidt åbnes op for Jul på Bakken kommer der sikkert endnu mere julestemning i Julemandens Land.

Hvem: Teltet på Bakken
Hvor: Klampenborg
Hvornår: 21. nov. – 19. dec. 2021
Foto: Henrik Petit