Anmeldelse: Odense Sommerrevy 2017


   Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Årets første sommerrevy slukker ikke helt tørsten efter den lattermilde revygenre. De fleste af teksterne er flade som dækkeservietter, hvilket resulterer i, at lattermusklerne for ofte går i stilstand.

Revynumrene lider primært under at ville være lokale, men da (næsten) ingen af tekstforfatterne er lokale, gør det manglende forhåndskendskab til byen, at humoren går af, inden den går i gang. Det ”lokale” præg ender derfor ud i en omgang brunsviger med H.C. Andersensk-tøj og halvfynsk accent. Kliche-elementer der nok mere præciserer, hvad så’n en flok københavnere forbinder O’ense med. Det er ærgerligt, for odenseanerne fortjener da om nogen en revy, der virkelig rammer ned i den bundfynske humor.

Visse elementer er dog ikke sådan at kimse af.

Anders Bircow vinder på morskaben, og på bedste Linie 3-manér parodierer han bl.a. Gulddrengen. Teksten er af Bircow selv, og den er grebet an således, at ordene med tiden pludselig bliver til alvor.

Leif Maiboms vise om Post Nord er en komisk perle. Nummerets afslutning kunne ses på flere dages afstand, men sjovt var det alligevel. Premiere-ståhejet gjorde muligvis, at Lars Arvad glemte teksten i svinget, men det gjorde det om end endnu morsommere, at verset måtte tages igen. Skriv det fluks ind, hvis det ikke allerede er gjort.

Derudover fanger Charlotte Guldberg publikum i sin hule hånd med sin fyldige stemme. Hendes røst klæder særligt den politiske version af Frost, hvor Mette Frederiksen for en gangs skyld føler sig lagt på is. For at Guldberg skal blive rigtig sjov, kræver det dog en sjov tekst, og de hænger desværre ikke på træerne i Fruens Bøge.

Mobilerne skal selvfølgelig også findes frem og benyttes midt i det hele, for det er vel det, de unge vil ha’? Nogle gange er det altså rart bare at være publikum og få lov til at grine af en revy, uden at de sociale medier partout skal inddrages mere end til kærlig spøg og skæmt.

Noget andet som sikkert kan strammes lidt op, er numrenes rækkefølge. De dybsindige numre om livet kommer på som de første, og de små korte numre med hurtige grin til publikum udebliver helt. Det gør samlet set, at numrenes overgange mangler lidt ekstra smørelse.

Til gengæld er rammerne flotte, kostumerne lige så, publikum bliver modtaget med åbne arme, og alle vil dét så gerne. Til næste år bliver alting meget bedre, synger holdet til slut. Vi tager dem på ordet og følger gladelig med i de gode tiltag, for tredje gang er vel lykkens gang.

 

Hvem: Odense Sommerrevy
Hvor: Odense SV.
Hvornår: 11. maj – 10. juni 2017
Foto: Skovdal Nordic // kilde: odensesommerrevy.dk