Anmeldelse: PLATT-FORM – Er vi gået for langt?


Af Carina Blangsbøll

For 5 år siden kunne PLATT-FORM opleves på Edisons intime scene. Nu er de rykket til Glassalen i Tivoli, og har fået plads til langt flere publikummer, men de formår heldigvis stadig at komme helt ud over scenekanten. Faktisk så meget at hele salen skraldgriner fra første møde med gengangerne fra deres show i 2017, de sortklædte aktivister, der denne gang bl.a. vil forbyde Pjerrot – han er jo alt for hvid.

Platt-Forms satiriske greb i showet er meget intelligent og langtfra plat. De indslag vi bliver præsenteret for fremstår velovervejede og gennemtænkte, også selvom det tit er latterligt morsomt. Det er veludført satire, hvor der er tænkt over hvert et ord. 

Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby er Platt-Form. Den ene efterhånden mere kendt end den anden, påstår de i hvert fald selv, men derfor kan de sagtens være jordnære, ciskønnede, hvide mennesker, der laver sjov med dagligdags-problemerne, så alle kan være med og grine lidt af det hele. De vittige tekster skriver de selv, og Høybye står bag musikken.

De musikalske indslag som ‘Du kan mobilepay mig senere’, ‘Mit Indre jeg’ og ‘Verden af i går’ er humoristisk genkendelige for de fleste, og latteren i Glassalen er nogle gange så høj, er det kan være svært at høre det hele. Når de tre talenter sang med track, drillede lyden desværre lidt, og dele af den nøje udvalgte og morsomt ordrige tekst forsvandt derfor i musikken et par gange. Heldigvis kan sangene genhøres på bl.a. Spotify. 

Bibelhistorien bliver inddraget som en sketch af en eller anden grund, og ikke som et musikalsk indslag, som ellers har fyldt aftenen indtil videre. Det pludselige skift i formatet, medvirker til, at sketchen bliver lidt langt. Denne del kunne godt være kortere, for selvom der bliver grint, bliver det langhåret med 3 x bibelhistorier, kirkemusik og omklædning, der ender ud i det rene ingenting. 

Køber du billet til Platt-Forms show, så følger entrébilletten til Tivoli med, og så kan du jo selv bedømme om Pjerrot også er så hvid, som de siger.

Hvem: PLATT-FORM og Tivoli
Hvor: København
Hvornår: 8. – 25. sep. 2022
Foto: Camilla Winther