Anmeldelse: Pretty Woman The Musical


Af Carina Blangsbøll

Den ikoniske 90’er-film Pretty Woman blev i 2018 forvandlet til en musical og skandinavienspremieren fyldte igår Tivolis koncertsal med en masse forventningsfulde publikummer. 

Filmen om mødet mellem den prostituerede Vivian og milliardæren Edward med Julia Roberts og Richard Gere i hovedrollerne er kendt af de fleste, og hvis du ikke kender denne kultklassiker, er det oplagt at se den nu. På scenen er det Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Tomas Ambt Kofod, der indtager rollerne som det promiskuøse par.

Lybæk-Hansen spiller godt både, når hun som Vivian er oppe og flyve, og når hun er nede og skrabe bunden. Heldigvis virker det ikke for påtaget eller unaturligt, når hun siger røvhul eller bruger andre “gade”-fraser, som jeg ellers godt kunne have frygtet, da nogle af de kendte udsagn i filmen nok er ved at være lidt stive og gammeldags. 

Ambt Kofod som Edward synger skønt, og sælger sin rolle som kynisk forretningsmand udemærket. De spiller godt overfor hinanden, og gør den skiftende magtbalance mellem rollerne til den rutsjebanetur det er. 

Sara Gadborg er den prostituerede veninde Kit og hun fylder flere gange salen med sin lækre rockede stemme. Troels Lyby skaber munter og hyggelig stemning gennem sine mange skiftende roller. Han fungerer nærmest som en undercover konferencier, der trygt følger os gennem historien uden egentlig at forklare os handlingen – den skal vi selvfølgelig selv se. Christian Collenburg underholder bl.a. som piccolo og skaber små sjove danse-momenter og intime øjeblikke med publikum undervejs. Og han bliver godt hjulpet på vej af resten af de dygtige dansere i forestillingen.

I operascenen, der også er kendt fra filmen, stråler Isabel Schwartzbach med sin flotte stemme, og hvis du, ligesom jeg, får lyst til at se eller gense den opera de ser, så spiller ‘La traviata’ på Det Kongelige Teater til januar. 

Da jeg går fra salen, har jeg svært ved at genkalde mig nogle af de melodier, jeg lige har hørt – udover slutbraget ‘Pretty Woman’, som filmen er inspireret af. Den musik som er lavet til musicalen får ikke skabt de store følelsesmæssige oplevelser hos mig. Men alligevel formår fremførelsen et par gange at få rørt ved nogle følelser i mig. Bl.a. Kofods ‘Frihed’ lyder virkelig smukt.

Soeren Le Schmidt har kreeret det flotte kostumedesign, og kostumerne får stor applaus med på vejen fra publikum, der tydeligt genkender ligheden med de velkendte tøjsæt fra filmen. 

Scenografien bruger skærme til at iludere, hvor vi er, og en ellers enkel men fin scenografi, der gør god brug af den store drejescene. Ind imellem opstår der nogle små fine momenter, hvor det hele spiller sammen, som bl.a. en elevatortur til penthouse og en balkon der åbner sig.

En historie hvor en person rejser sig fra det rene ingenting og stiger op til lige pludselig at have en form for overflod, er altid en populær historie. Det indgyder lidt håb til de fleste, ligemeget hvor man befinder sig på rangstigen. Vivian kunne være blomstersælger, lommetyv eller skopudser, og det ville stadig ikke være den pointe, jeg tager med mig fra historien. Hun bliver samlet op af en som prøver at forme hende, og vedkommende ender selv med at blive formet af det. 

Der bliver desværre ikke vist mange historier på scenen, hvor en kvinde får lov at være hovedperson og faktisk gennem handlingen komme videre med sit liv i en positiv retning. Det er dejligt at få lov at se.

Hvem: Lion Musicals i samarbejde med Live Nation
Hvor: København samt turné rundt i landet
Hvornår: 14. sep. – 9. okt. 2022 i Tivoli herefter turné til 15. jan. 2023
Foto: Morten Rygaard