Anmeldelse: Robin Hood


Af Carina Blangsbøll 

Sherwoodskoven har indtaget Folketeatrets store scene. Den kendte fortælling om Robin Hood, der tog fra de rige og gav til de fattige, er blevet til en gakket og tempofyldt forestilling, hvor tiden bare flyver afsted. Selv kulisserne flyver afsted.

Julie Forchhammer har skabt en sjov scenografi, hvor det kilometerlange bagtæppe tager os med på kroen, til fortet og langt ud i skoven. Et streg-tegnet univers der hjælper flokken af skuespillere med at fortælle historien.

Jesper Riefensthal i rollen som Broder Tuck binder hele manuskriptet sammen og tager både publikum og hans medspillere i hånden med stor humor. Særligt når han taler direkte til os og til dem. Josefine Tvermoes i rollen som Doerwynn fremtræder også meget autentisk.

Godt nok kan Lady Marian skyde med bue og pil, og stå ved sine egne holdninger om hvad der er rigtigt og forkert, men jeg savner, at de kvindelige roller ikke altid skal fremstilles som uvenner, uden der er nogen dybere mening med det. Hvorfor skal Lady Marian og møllerpigen Doerwynn hade hinanden fra første øjekast? Fordi Lady Marian reddede hendes liv eller? De har også samme interesse i at beskytte de fattige, og de er forelsket i to forskellige personer, så det behøves de jo heller ikke blive uvenner over. Det er lidt ærgerligt, når Folketeatret selv beskriver, at kvinderne i Sherwoodskoven er de overlegne i forestillingen. Men i det mindste spørger Robin også Lady Marian, om hun gerne vil have ham, inden de bliver gift. 

Forestillingen er ellers en god blanding af middelalder og år 2020 med albuehilsner, maskering og radikale-jokes, så det havde været en rar up-to-date ting at have med. Kvinder kan godt være venner med hinanden. 

For mig er de sjoveste steder i forestillingen dem, de færreste når at fange. Nemlig alt det der sker omme i baggrunden, som når sheriffen af Nottingham står og roder rundt i bunken af kulisser, hvorefter han proklamerer, at han har ledt hele skoven igennem forgæves. Det er de små ting som disse, der gør at Robin Hood er god underholdning for både børn og voksne, skønt det ikke altid er det samme, vi griner af.

Hvem: Folketeatret
Hvor: København
Hvornår: 15. okt. – 2. dec 2020 samt turné fra 13. jan – 18. marts 2021
Foto: Gudmund Thai