Anmeldelse: She Loves You


Af Carina Blangsbøll

’She Loves You’ er en nyskrevet jukebox-musical bygget over en masse af Beatles’ sange. Historien, vi bliver præsenteret for, er meget bred, men sådan bliver det desværre ofte med jukebox-musicalgenren, når folkene bag går efter at tilpasse historien til sangene, og ikke omvendt.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg er arbejdsnarkomanen Louise. Hun er adopteret, og nu venter hun barn med sin gravide kæreste Sara, spillet af Rikke Hvidbjerg. Men Louise er usikker omkring situationen og det at blive mor. Samtidig er Louises bror blevet stofmisbruger og kæmper med ulykkelig forelskelse, og hendes adoptivforældre har deres egen krise, da moren bliver dødeligt syg. Og som om det ikke var nok, oplever Louise også problemer på arbejdet.

Det lyder ret sørgeligt og ulykkeligt, når man lige ridser det op, men på scenen har det slet ikke den samme triste tone, da det her fremstår som en historie om forskellige former for kærlighed. I de mange handlingsretninger, er det nemlig hele tiden kærligheden, som er i fokus. Dog spænder handlingen over lidt for mange forskellige fortællinger, og man kunne nok skære ned på noget af det. F.eks. virker det bare som en kort sidebemærkning, at hun er adopteret.

Musicalen rummer mange skønne sange af Lennon og McCartney, og de bliver sunget af dygtige sangere. Engang imellem kommer jeg til lige at lukke øjnene lidt og bare lytte til dem. Det lyder smukt.

Johanne Milland spiller designassistenten Molly med en naturlig friskhed og flot sangstemme. Hun danner et dejligt par med Mikkel Hoé Knudsen, som den ulykkeligt forelskede Daniel, også med en smuk sangstemme. Birgitte Raaberg og Karsten Jansfort repræsenterer den stærke gamle kærlighed, og de spiller sammen som et hyggeligt gammelt (ægte)par.

Maria Lucia og Rikke Hvidbjerg er ligeledes et godt par på scenen, dog savner jeg lidt mere romantisk kærlighed mellem deres karakterer, men nu går de jo også gennem en større parforholdskrise i historien, så kærligheden for dem er lidt på prøve.

Kostumerne er lækre og i mange forskellige stile. Der er modeshowssekvenser, der er tilbageblik til 1960erne, der er brudekjoler og hverdagstøj, men det hele spiller godt sammen.

Det jeg bedst kan lide ved musicalen er, at der er mange forskellige kvindetyper med, som ikke er den typiske kvindekarakter, vi normalt møder i musicals. At ’She Loves You’ har flere forskellige store kvindelige hovedkarakterer gør, at der er større mulighed for at afspejle sig i de forskellige karakterers træk, end jeg ellers er vant til, og det er meget rart at opleve. I forestillingen får kvinderne lov til at være utro, irriterende og ærlige. De kan være i tvivl om, om de vil have børn, de kan sige, at de elsker deres børn lige højt men forskelligt, og så kan de også være arbejdssnakomaner, ryge sig skæve og meget andet.

Kvinderne i historien er de stærke i forgrunden fremfor ”bare” at være dem, som får det hele til at køre i baggrunden, og det kan vi godt få mange flere musicals med tak.

Hvem: Mikkel Rønnow Musicals
Hvor: København i Tivoli samt Aarhus i Musikhuset Aarhus 
Hvornår: København fra 25. marts – 24. april samt Aarhus 29. april – 15. maj 2022
Foto: Søren Malmose