Anmeldelse: Skattesagens Helte


    Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Der er fart over feltet i skattesagens skattekiste af skandaler, når de tre skuespillere Ina-Miriam Rosenbaum, Andreas Jebro og Søren Bang Jensen portrætterer den ene politiske medskurk efter den anden i den måske ellers glemte misere om Helle Thornings skattesag.

Tempoet er højt, og selvom det hele er sovset ind i politik, er det let forståeligt for alle, takket været forestillingens mange morsomme og udredende forklaringer om både de omtalte personligheder og love.

Jebro er særligt i sit es, og selvom det hverken er som Hamlet eller som Erasmus, giver det politiske komedieteater ham mulighed for at spille helt ud(e) af sig selv. De tre medvirkende har hver deres særlige måde at agere på, men det gør heldigvis bare det hele endnu sjovere, især når de pludselig bestemmer sig for at bytte roller midtvejs i en scene.

En gammel projektor er vores allesammens politiske hjælpemiddel, og det fungerer rigtig godt. Både som hastesags-forklaringsmiddel og som poetisk stemningssætter, når avisoverskrifterne tordner derudaf.

Ind imellem den komiske og dog alvorlige stemning bryder de medvirkende ud i sang om alt fra Facebook til tandlægebesøg. Disse sange bliver lidt en blandet fornøjelse, der ikke rigtigt hænger ved, når de er ovre, heller ikke selvom nogle af dem gav et hurtigt grin i salen.

Manuskriptet er udfærdiget over den næsten 1800-siders lange skattesag, som i dette tilfælde er blevet kogt ned til 2 intense spilletimer af Kristian Halken, og det er i sandhed en sag, som Halken er lykkedes med.

Forestillingen er skabt som første led i serien Projekt Glemmebogen, som består af en række forestillinger, der kaster lys over ellers glemte sager. Den næste der står for skud er Bjarne Corydon og salget af Dong. Vi glæder os til at se, hvilke sager der ellers bliver gravet frem fra glemmebogen.

 

Hvem: Projekt Glemmebogen
Hvor: Turné rundt i landet
Hvornår: På Teater Grob frem til 2. nov. 2017 herefter på Teatret Svalegangen frem til 11. nov. 2017
Foto: Anders Hjerming