Anmeldelse: Spamalot – The Musical


    Stjerne2Stjerne2

Af Carina Blangsbøll

Bliver en musical mon bedre af, at der kun er kendte med?

I hvert fald har Tivoli & Langkjær Entertainment denne gang satset på at Monty Pythons ’Spamalot’ ikke kan fungere uden stribevis af kendte navne. Linda P, Lise Baastrup, Martin Brygmann og Stig Rossen er bare nogle af de signaturer, der er hentet ind til forårets musicalopsætning i Tivolis koncertsal.

Men om det er lige kendisfaktoren, der gør det bedre, er svært at sige. Visse steder havde nogen ukendte talenter med større sangpragt måske gjort sig bedre, hvis musicalperformance altså var øverst på listen over, hvad publikum var kommet for at se. Fusen går i hvert fald lidt af pointen i sangen ´Du får ik’ succes på Broadway´, når Lars Hjorthøj fremtræder tonedøv og bliver afvist som medlem af riddernes musicalproduktion, fordi han ikke er kendt. Men måske det var et forsøg på at tage gas på gassen?

Lise Baastrup kan gudskelov synge brillierende og gør sig godt som divaen af divaer, også kendt som damen fra søen. Særlig skønt er det at høre hende synge ’Hvor blev min rolle pludselig af?’, for her viste det sig, at de fleste publikummer var vældig enige i hendes statement; damen fra søen er svær at få nok af i denne opsætning.

Thomas Warberg tilføjer rollen som Patsy en ny-funden form for sødme, og det er absolut muligt at få ondt af hans oversete ydre. Samtidig breder der sig en yderst glad og tilfreds stemning i salen, når Warberg efter pausen tager os med igennem den meget meget dyre skov til lyden af ’Always look on the bright side of life’.

Pelle Emil Hebsgaard springer virkelig ud i rollen som den feminine Prins Herbert. Det er dejligt at se, og sammen hiver Hebsgaard og Martin Brygmann mange point hjem i forestillingens 2. akt.

Der hvor der virkelig er blevet leget med kokosnødderne er i det musikalske arrangement. Det tilføjer et dejligt frisk pust, at vi i små muntre indslag kan fornemme tonerne fra både Matador, Cabaret, Sound of Music, Frozen mf.

Ind i mellem bliver de platte jokes lidt for platte i et forsøg på at gøre det hele lidt mere plat, end det platte setup oprindeligt var. Men sådan er det jo, når man vil gøre grin af sig selv. En musical med en musical.

Hvis du endnu ikke har oplevet Monty Pythons ’Spamalot’, er her en oplagt mulighed, for jagten på den hellige gral er og bliver en munter mixet omgang skøre riddere med dræberkaniner, kokosklaskeri, fransk tapenade og flyvende bondegårdsdyr.

 

Hvem: Tivoli & Langkjær Entertainment
Hvor: København V
Hvornår: 22. marts – 30. april 2017
Foto: Miklos Szabo