Anmeldelse: Ulvehøjen


    Stjerne2Stjerne2

Af Lea Nelhorf

Ind på scenen kommer de fem spillere. De fire musikere, bandet UMPAS og sangeren Lasse Popp. Stemningen er fra start mørk og dyster. Jeg bliver fra første trommeslag fanget og draget ind i det melankolske, magiske og til tider drilagtige univers.

Sebastians sange fra albummet Ulvehøjen, et forholdsvis glemt album, bliver taget under yderst kærlig behandling og drysses med en god omgang teatralsk magi, dybe, mørke sindstilstande og en håndfuld helt igennem talentfulde sjæle. Her er smukt og alt lyd, der passerer min øregang, er simpelthen helt igennem fantastisk.

Alt hvad disse personer på scenen kaster sig ud i, er yderst professionelt og knivskarpt. Alt fra den blide og idylliske tværfløjtes rolige lyd til den nærmest skrigende, larmende og råbende saxofon rør mig med sin nærhed og inderlighed. Jeg sidder med en overvældende følelse af; at de her mennesker på scenen, må kunne få alt til at lyde godt. Jeg tror simpelthen ikke på, der findes et instrument, de ikke kan spille på. De gør det endda med en sådan overlegenhed og en timing, der er yders misundelsesværdig.

Hele forestillingen udspiller sig i en scenografi af MDF-plader med videoprojektioner, der tager os med på værtshuset, til skoven, til havnen og ud på fodboldbanen og når bunden nås, begynder det sort/hvide snevejr af vise sig. Disse videoprojektioner hjælper forestillingen med en fortælling og en rød tråd i det teaterkoncert-agtige-univers.

Limfjordsteatret formår endnu engang at tilføje deres egen unikke lyd til allerede kendte værker og ikke mindst give dem nyt sprulderende og inspirerende liv, som de ligeledes gjorde med Tom Waits’ sange i ‘Træt lever og tungt hjerte’, som jeg selv så i sommeren 2016, og som de endog stadig turnér rundt med her i 2018.

Denne nytolkning af Ulvehøjen rammer dybt. Musikken er gribende. Lasse Popps rå og dybe stemme er helt eminent i denne sammenhæng. Hele oplevelsen er intens og Sebastians eventyrlige, samfundskritiske og mørke sange passer om ikke andet perfekt ind i en teaterkoncert.

Jeg var fuldstændig opslugt den time og tyve minutter forestillingen varer og tilpas mættet af lækkert musik og fangende vildskab. Dette er uden tvivl en oplevelse, du ikke vil gå glip af, hvis du lige som jeg elsker musik, der både kan røre dig i krop og sind.

 

Hvem: Limfjordsteatret
Hvor: Teater V, Valby
Hvornår: 10. januar- 14. januar
Foto: Lars Horn / Baghuset