Anmeldelse: Bridge Over Troubled Water


    Stjerne2Stjerne2

Af Lea Nelhorf

Instruktør Peter Aude har sammen med Nis Pedersen og Morten Lützhøft kreeret denne fine og lunefulde teaterkoncert over Simon and Garfunkels sange og liv.

Vi møder dem på toppen og hører herefter deres livs fortælling i en let kronologisk rækkefølge. Vi bliver taget med fra starten, rock n’ roll-tiden og de fede tider på LSD til de mere tunge emner som kærlighed, tab, uenighed, uvenskab og til allersidst genforeningen. Hver af deres sange bliver sat i sammenhæng med deres personlige begivenheder, men også de mere skelsættende ude i verden. De understreger så fint, hvor store og elskede de var og stadig er.

Nis Pedersen og Morten Lützhøft er hyggelige og hjertevarme i deres skikkelser af Paul Simon og Arthur “Art” Garfunkel. De komplementerer hinanden rigtig godt og har en fantastisk dejlig kemi på scenen. De passer virkelig godt sammen. Med deres store stemmer formår de at skabe nogle vanvittig smukke harmonier, der er svære ikke at holde af. Nis Pedersen får ydermere lukket 1. akt af med sangen ‘Bridge Over Troubled Water’ med så kæmpe en kraft og power, at jeg kun kan blive imponeret.

Musikken er melankolsk og nydelig. Til tider tager det glade guitarspil over og får publikum til glædeligt at synge med. Det er tydeligt at mærke på publikum omkring mig, at de har et helt andet forhold til gutterne på scenen end jeg. De bliver taget med down memory lane og mindes de vilde 60’ere. Jeg ser masser af nostalgi i deres øjne, smil på deres læber og rockende hoveder. Publikum hygger sig virkelig, men hvor end jeg gerne ville, så rammer forestillingen mig simpelthen ikke på samme måde som dem. Med mine 23 vintre på bagen bliver fortællingen en kende for kedelig, flad, for lang og for bærende af, at jeg måske skulle have levet i 60’erne.
Jeg er rent udsagt ikke målgruppen til denne fortælling.

Musikken er det der bærer forestillingen, og står du lidt af på den, så er der desværre ikke meget tilbage. Denne enkle teaterkoncert er langt mere en koncert end teater i mine øjne. Ordet teaterkoncert er for mig langt mere vildskab og crazyness. Scenografien er ligeså sparsom og enkel i dens udtryk. Måske bliver den endda lidt for klichéfyldt med dens backstage indretning med de genkendelige showspejle med lysende pærer rundt om. Til gengæld bruges lyset på en skøn måde til at skabe en rørende og intim stemning i det ellers store rum.

‘Bridge Over Troubled Water ‘ er en fin og helt igennem meget musikalsk oplevelse. En historie om to kunstnere der ville enormt meget, men endte med at skilles pga. musikalske stridigheder for helt til sidst at genforenes i en propfyldt Central Park. Så hvis du har et kært forhold til Simon and Garfunkel, skal du uden tvivl nå at se denne smukke forestilling.

 

Hvem: Landsteatret
Hvor: Danmarksturné
Hvornår: 23. okt. – 23. nov. 2017
Foto: Erling M. Ørgaard