Anmeldelse: Hudsult


Af Kira Bach Pedersen

Hudsult er et lyddrama inspireret af det coronaramte singleliv, hvor socialt samvær er sparsomt, og storartede katastrofefilm. Du kan lytte til forestillingen gratis derhjemme med kun et par høretelefoner. Man er selv hovedrollen i historien, hvor omverdenen frygter at blive smittet, mens hovedpersonen selv bare gerne vil have fysisk kontakt til et andet menneske. Heldigvis har vi en allieret, som er parat til at bøje reglerne for at opfylde ønsket, selvom det er med livet som indsats.

Jeg er personligt ikke så meget til over-the-top katastrofehistorier, men virker det, så virker det, og det gør det her. Teater Lux har med få midler skabt en spøjs lille oplevelse, som er intens og underholdende.

Ved et lyddrama er det jo selvfølgelig høresansen, der er den dominerende – ja, egentlig eneste – sans i brug. Teater Lux har fuldt ud udnyttet de tekniske muligheder og skaber en overbevisende illusion med en 3D-lydoplevelse, så en alternativ verden rent faktisk opstår inde i mit hovede, selvom jeg sidder på en stol i mit soveværelse. Billederne flimrer afsted for mine lukkede øjne, og eksperimentet er en succes.

At plottet så fokuserer overraskende meget på bevægelse gør, at jeg alligevel ikke helt kan lade mig overbevise. Når ens karakter bliver løftet op siddende i en kørestol eller en bil sætter i gang bliver jeg pinligt klar over, at jeg jo sidder hjemme på mit soveværelse og ikke i denne dystopiske ASMR-verden. Det giver lidt bagslag, men tager ikke noget væk fra det gennemarbejdede lydunivers.

Jeg bliver instrueret i at bevæge mig fra stolen over i sengen, og i mit øre knitrer dynen parallelt med, at jeg selv løfter på den. Mandestemmen kommer tættere og tættere på. At forestillingens sidste par minutter bliver nærmest grænseoverskridende intime med intet andet element end lyd i ørerne, bevidner at Hudsults mål er opnået.

Varighed på denne lydforestilling er ca. 18 minutter, og den kan streames gratis.

Hvem: Teater Lux
Hvor: På Soundcloud
Hvornår: Lige når det passer dig!
Foto: Teater Lux