Anmeldelse: Kussesumpen


Af Maria Thostrup Jakobsen

Kussesumpen. Titlen vil jeg ikke glemme lige med det første. Men det gør skam heller ikke noget. For ’Kussesumpen’ er både navnet på et humoristisk, feministisk blogfællesskab og en teaterforestilling med et klart mål: “At gøre op med det herskende kvindeideal”.

Teaterforestillingen retter frontalangreb mod tabuerne – det grimme, klamme og pinlige – alle de små og store ting, som vi helst ikke vil snakke om. At ens skede laver lyde efter sex, at man tænder på analsex, at man er en bitter-single, at man fortryder at få børn, at man lider af en depression. I Kussesumpen bliver der ikke holdt igen – og der er intet, vi ikke kan snakke om.

Spørgsmålet: “Så hvad synes I så om mig?” gentages som et ekko af den usikkerhed, der kan ramme mennesker i alle aldre, men som nok forekommer særligt hyppigt hos os unge. I den forbindelse fungerer Kussesumpen som en ventil i en trykkoger. Forestillingen er hylende morsom og fuld af kærlighed. Her er ingen hæmninger, og det gakkede og skøre og sjofle får frit løb. Stemningen i salen er ekstatisk, og vi kan som publikum sammen grine over livets skævheder.

Forestillingen guider os af forskellige veje både de muntre, dystre, forbudte og eskalerende morsomme. Det er dejligt, og bryder samtidig op med et billede af kvinden, singlen eller moren, som én stereotypudgave af det vi helst taler om.

Kussesumpen serverer tabuerne råt og usødet og med et komisk overskud af en anden verden. Forestillingen vil gøre dig let om hjertet. Til spørgsmålet “Hvad synes I så om mig?” må jeg bare sige; Vi kan rigtig godt li’ jer!

 

Hvem: Kussesumpen / Teatret ved Sorte Hest
Hvor: København V
Hvornår: 4. – 31. august 2017
Fotograf: Nikolai Levin