Anmeldelse: Min mor siger


Af Kira Bach Pedersen

Aveny-T byder velkommen til en farverig følelsesrejse i forestillingen ‘Min Mor siger’. Forestillingen er baseret på Stine Pilgaards debutroman fra 2012 og er en musikalsk heartbreak-komedie, der tager os med på en følelsesmæssig rutsjebanetur og udforsker sorgens mange nuancer, når et hjerte bliver knust.

Hovedpersonen, portrætteret af den formidable Sofie Torp, bliver forladt af sin kæreste, og forestillingen følger hendes rejse gennem sorgens mange faser. Torps præstation er intet mindre end en tour de force. Hendes sangstemme er som en følelsesladet symfoni, der efterlader en komplet sal ligeligt snøftende og grinende.

Forestillingens scenografi er et farveinferno af stofbaner, der lader til at repræsentere den eksplosion af følelser, vores hovedpersonen gennemlever. Et visuelt festfyrværkeri, der bringer den kaotiske følelse af hjertesorg på scenen. Og midt i dette farveorgie udfolder Sofie Torp, Laurits Emanuel og Nina Rask sig.

Nina Rask og Laurits Emanuel supplerer birollerne med liv, oprigtighed og tilpas krukkethed. Rasks rolle som ekskæreste er udramatisk elegant, og Emanuel imponerer ikke kun som skuespiller, men også som både komponist og musiker. Musikken bliver nærmest hypnotisk blandet med den farverige scenografi.

Stilen i forestillingen bærer præg af spøjs surrealisme og en følelse af genkendelse. Samtidig udfolder humoren sig mesterligt i Torps hænder. Hendes diktering, timing og funny bone giver latterbrøl i salen igen og igen. Ligefra når hendes far sammenligner hende med en labrador, for det er jo hans yndlingshund, til når hun gennemgår sin mors afdankede holdning til hjemløse: ”Man må jo huske på, at de ikke har faste udgifter.” Det er herligt.

Selvom forestillingen mister en smule tempo hen mod slutningen, formår den at levere en mindeværdig aften. Musikken tilføjer en interessant kant til en ellers, potentiel, konventionel komedie. De 90 minutter på det fantastiske byteater på Frederiksberg er en sand oplevelse af hjertesorg, humor og musik i en fantastisk symbiose. Aveny-T og hele holdet bag ‘Min Mor siger’ fortjener stor ros. Sådan skal det gøres!

Hvem: Aveny-T
Hvor: Frederiksberg
Hvornår: 27. jan. – 2. marts 2024
Foto: Emil Holm & Simone Bartholin