Anmeldelse: Monicagate


    Stjerne2Stjerne2

Af Maria Thostrup Jakobsen

Monica Lewinsky. That woman, Monica Lewinsky. Kvinden der blev reduceret til et navn, en skandale, en syndebuk. Omdrejningspunktet for latterliggørelse og udskamning. Bill Clinton og Monica Lewinsky – en politisk og personlig skandale med sex, magt og løgn.

Interessen for affæren mellem den folkekære præsident for De forenede stater og den unge praktikant har været umættelig. Men hvorfor køre mere rundt i de slibrige detaljer? Det var min første tanke, da jeg hørte om Partner in Crime’s forestilling MONICAGATE. Hvilken relevans har en utroskabsskandale fra 90’erne i 2017?

MONICAGATE er fyldt med kreativitet, gode idéer og stærke skuespilpræstationer. Særligt Gina Alma Kulberg Marchwinski har flere stærke øjeblikke, som den bærende hovedrolle Lewinsky. Desværre formår forestillingen kun glimtvis at fremstille Monica Lewinsky som andet end en naiv og komisk sexkilling.

MONICAGATE er en klassisk biografisk fortælling, hvor affæren gennemgås dag for dag. Live-musik og videokunst fungerer godt og skaber stemning og intensitet. Men historiefortællingen kunne have været mere skarp. Først til sidst bliver forestillingen sat i perspektiv til de seneste voldsomme sager om internetmobning og unge mennesker, der har begået selvmord efter at være blevet hængt ud på nettet – en forfærdelig tendens i tiden.

Historien om Monica Lewinsky er et klart billede på denne tendens. Et skræmmebillede på voldsomheden af cyberbulling og de fatale personlige konsekvenser, det kan medføre for ofret. Derfor er forestillingen MONICAGATE relevant i dag.

 

Hvem: Partner in Crime
Hvor: Bådteatret
Hvornår: 21. sep. – 24. sep. 2017
Foto: PR. foto