Anmeldelse: The Rocky Horror Show


Af Ditte Amalie Greve Bichel

Aarhus Teater fylder, i samarbejde med Odense Teater, Store Scene med lak, læder og pailletter i deres iscenesættelse af kultklassikeren ’The Rocky Horror Picture Show’. Blandt publikum er det let at spotte de hardcore fans med deres storladne kostumer og overdådige makeup. Til lyden af raslende rekvisitposer bliver lyset slukket og det føles som om en fælles forventningsfuld vejrtrækning går gennem salen idet første akt begynder.

Selve historien udspiller sig på Dr. Frank-N-Furters slot, hvor det unge par Brad og Janet søger tilflugt for regnen, da deres bil er brudt sammen. Som gæster til den mærkværdige videnskabsmand introduceres Brad og Janet for en verden fyldt med vild sex, mærkelige skabninger og tvivlsom moral.

Første akt foregår i højt tempo og jeg har svært ved at følge med i plottet samtidig med, at jeg forsøger at bruge de udleverede rekvisitter på de korrekte tidspunkter. Hvor der i første akt er stort fokus på interaktionen med publikum, er omdrejningspunktet for andet akt primært det, som foregår oppe på scenen. Det er ærgerligt, at interaktionen ikke spredes mere ud, da det skaber en mærkelig dynamik mellem de to akter.

I rollen som den fortryllende transvestit Dr. Frank-N-Furter har vi Jacob Madsen Kvols. Selvom han styrter rundt på tårnhøje stilethæle mangler karakteren det glimt i øjet, som Tim Curry fik frem i den oprindelige kultfilm. Til gengæld blev jeg positivt overrasket over Mathias Flint i rollen som Brad. Han formår at brillere både med sang, dans og den excentriske spillestil, som også er kendt fra ’The Rocky Horror Picture Show’.

Det der fungerer allerbedst i ’The Rocky Horror Show’ er overraskende nok ikke det, der foregår oppe på scenen, men er i stedet alle de mennesker som sidder i salen. Sjældent har jeg oplevet så stor en fællesskabsfølelse i forbindelse med en teaterforestilling. Salen bliver fyldt med konfetti til brudevals og tilråb som ”slut” og ”asshole” flyver gennem luften. Jeg fik helt ondt af Holger Østergaard, som spiller fortælleren, da det er kutyme at buhe og råbe ”boring” af hans karakter.

’The Rocky Horror Show’ er en fantastisk oplevelse, når publikum er engageret, men forestillingen kan let falde til jorden, hvis publikum en aften vælger at forholde sig passive. Iscenesættelsen i sig selv er overfladisk underholdning. Magien opstår i fællesskabet, som ’The Rocky Horror Show’ skaber blandt publikum på den fælles rejse ind i Dr. Frank-N-Furters univers.

Hvem: Aarhus Teater i samarbejde med Odense Teater
Hvor: Aarhus C
Hvornår: 3. maj – 15. juni 2019
Foto: Emilia Therese