Anmeldelse: Rottweiler


Af Ditte Amalie Greve Bichel

I samarbejde med Aarhus Teater præsenterer det Reumertvindende turnéteater Opgang2 forestillingen ’Rottweiler’, som er anden del af deres trilogi om kærlighed og relationer mellem mennesker. Denne gang følger vi de tre søskende, Lange, Krølle og Lulu, som fra den ene dag til den anden får vendt deres liv på hovedet. Vi følger deres kamp for at holde sammen på de tusinder af stykker, som deres familie er splintret i. Men det er ikke nemt, når livet styres af de dumme forældre og deres uforståelige beslutninger.

På scenen sidder Chadi Abdul-Karim på en stol, han er vores fortæller. Med sin stemme fører han publikum gennem historien og de forskellige karakterer. Ved siden af står Nikolaj Rosengreen med en guitar og laver underlægningsmusik gennem hele forestillingen. Den faste ramme brydes undervejs af sange, der tages udgangspunkt i karakterernes følelsesliv. Forestillingens univers og stemning skabes i samspillet mellem musikken og Chadi Abdul-Karims beroligende røst. Scenografien består af en rødlig baggrundsskærm og en forhøjning af rødt velour, hvorpå stolen er placeret. Lyset skifter mellem to forskellige farver i takt med, at to handlingsforløb udspiller sig simultant.

Op til flere gange fanger jeg mig selv i at tænke, at fortællingen ville fungere markant bedre som hørespil. Det skyldes, at den smule bevægelse som indgår i forestillingen, ikke er essentiel for historien. Det meste af tiden ser vi på to statiske mennesker på scenen, hvilket i sidste ende øger risikoen for, at man som publikum falder i staver og glemmer at høre efter. Jeg savner noget mere bevægelse og fysisk handling på scenen.

Opgang2 anbefaler en alder på 14+, hvis man skal være publikum til forestillingen. Dette kan jeg undre mig over, da mange af replikkerne var lidt for pædagogiske, og som min teenagelillesøster ville sige ”cringe”. Når det så er sagt, så hørte jeg på vej ud flere blandt den yngre del af publikum sige, at de syntes, at forestillingen var ”ret fed”. Om ikke andet så er ’Rottweiler’ værd at se, hvis man bare er ude efter en god fortælling og et gedigent lydunivers. Det kan endda anbefales at læne sig helt tilbage i sædet, lukke øjnene og lade sig fortabe i det element som fungerer bedst i forestillingen, nemlig lyden.

Hvem: Turnéteater Opgang2 i samarbejde med Aarhus Teater
Hvor: Turné
Hvornår: 10. nov. 2020 – feb. 2021
Foto: Ditte Chemnitz