Anmeldelse: 100% Circus


Af Anna Cæcilie Sørensen

Du kan tænke dig til alt, og så kan du jo lige så godt tænke dig til, at alt er muligt. Og nu hvor du er i gang, så tænk dig lige til, at du kan, hvad du vil. Jeg troede, jeg havde ret godt styr på tyngdekraften, og at mine fornemmelser for virkeligheden var nogenlunde. Det jeg troede jeg vidste, vidste jeg så bare alligevel ikke noget som helst om. Det du ser, er det du får. Eller er det? I 100% Circus får du to mænd i nederdele og fletninger, samt en opvisning i kolossal kropskontrol.

På en scene bestående af gråt betongulv og et stort sort glimtende scenetæppe står to artister; Mikkel Hobitz og Julien Auger. I en overvældende kombination af strubesang, guitarspil, beats og fløjte kaster de to mænd sig rundt på scenen. Det er nervepirrende og vanvittig imponerende. Den stilfærdige komik og totale overlegenhed er en virkelig fed sammensætning. Nogle gange kunne jeg godt, sidde der blandt publikum og blive en lille smule tvivl om meningen med det hele. Men når man først giver sig hen i at være i øjeblikket, sammen med artisterne og publikum der hujer og holder vejret, så spiller det hele fuldstændig. Det er oplevelse på oplevelse. Det er muskler og meditative vibrationer.

Der er noget fascinerende og lidt sjovt over den høje og den lille mand. Sådan er det bare og jeg kan ikke helt placere det. Det er en modsætning og en kontrast der bliver symbiotisk og betagende. 100% Circus er gakket og følsomt. Dans og jodling. En svævende mand og vanvittige eksperimenter. Det eneste jeg ikke forstod, var artisten på rulleskøjter, der pludselig kom ind og forsvandt igen. Det afbrød lidt det meditative ved oplevelsen, selvom det selvfølgelig også var imponerende med et treetagers menneske-tårn.

Det var en enormt underholdende aften hos Dynamo. Det er vigtigt at blive mindet om, at det vi tror, vi ved noget om, i virkeligheden ikke er noget, vi kan vide med sikkerhed. Det er godt at blive rystet en anelse i sin grundvold og i sin tro, hvad end det så handler om tyngdekraften eller troen på menneskekroppens styrke. Efter oplevelsen og at Hobitz og Auger fik takket af, bevæger jeg mig ud i det rædselsfulde blæsevejr, med en underlig lyst til at tro på at man kan, hvad man vil. At man kan, hvad man tænker sig til. Og det er en ret fin følelse at give sit publikum. Også selvom jeg ikke ved, om jeg tør tro på at man eller at vi kan ændre verden. Så er der måske nogle ting, som man kan ændre ved den måde, vi ser på verden og os selv på. Det er 100% Circus, som er meget mere end cirkus, og meget mere end vi tror og umiddelbart lige ser. Og det er 100% noget, som jeg vil anbefale, at du tager ind og oplever.

Hvem: Dynamo
Hvor: Odense C
Hvornår: 18. – 20. feb. 2022
Foto: Thor Hauknes