Anmeldelse: Alice I Eventyrland


Det Kongelige Teater, Gamle scene, Alice i Eventyrland, anmeldelse

Af Carina Blangsbøll

‘Alice i Eventyrland’ føles som en ny form for ballet, og de tre akter gør, at der er noget for alle. Her er både det syrede, det skæve og det forårskåde. Hver en scene får mig til at tænke, hvordan skal vi nu på magiskvis komme videre? Men det lykkes. Sceneskiftene og rejsen fra sted til sted føles simpelthen som ren magi.

Som publikum får vi virkelig lov til at være børn igen. På Gamle Scene er det nemlig nysgerrighed og eventyrlyst der bringer os frem i eventyrland. Og som det netop skal i eventyr, kan dette også føles lidt skræmmende – for hvad er mon det næste, vi møder på vores færden?

Men frygt ej, for her er Ida Praetorius din trygge guide Alice, der med sin legende mimik og dans fører dig sikkert fra sted til sted, så du hele tiden bliver opmuntret til at være i nuet!

Alice i Eventyrland er en seksstjernet ballet
Der sker nemlig mange ting på scenen, og der er hele tiden nye indslag at forholde sig til. Til gengæld kommer du ikke til at kede dig. Personligt syntes jeg godt, at Sebastian Haynes’ scene måtte have været lidt længere, så vi rigtig kunne have nået at suge kålormens skæve dans til os. Flot var det i hvert fald.

Hattemageren, Charles Andersen, har skiftet det gale ud med stepsko, men er det egentlig ikke også ren galskab at steppe sig gennem en ballet? Karakteren sidder i hvert fald lige i skabet, når det kommer til denne forestilling.

Kizzy Matiakis som Hjerter Dame er den tronende dronning og sjældent har en balletdanser sagt så meget med så få trin. Store point til hende for at lade sig føre af de stakkels mandlige kort i dansens magtfulde positioner.

Alice i Eventyrland på Det Kongelige Teater

Den visuelle rundtur tager hånd om både store og små, når de kreative kostumer og rekvisitter fuldender det bizarre univers, for uden dem havde rejsen slet ikke været det samme.

Og en ting er sikkert. Hvis du vil have et korthus til at vælte yndefuldt og elegant, så gælder det bare om, at få Det Kongelige Teater til at gøre det. Det syrede univers ender på smukkeste vis i et eventyrligt virvar af kort og faldne krigere.

Udfaldet skal selvfølgelig ikke afsløres her, så andet er der ikke tilbage at sige end smil og book billet til ‘Alice i Eventyrland’, før det er for sent!

 

Hvem: Det Kongelige Teater
Hvor: København
Hvornår: 3. dec. 2016 til 6. jan. 2017
Foto: Costin Radu