Anmeldelse: Et Juleeventyr


Et Juleeventyr af Eventyrteatret, anmeldelse

Af Natasha Lund

Sne, nisser og sang – meget mere skal der ikke til for at komme i julestemning, og netop de tre ting bliver man ikke snydt for i årets julemusical Et Juleeventyr. Dickens’ klassiske juleeventyr er blevet lavet på alverdens sprog og i alverdens medier, og det er ikke uden grund at Eventyrteatret tager netop denne forestilling op igen.

Det er en fin historie om den sure og nærige Ebernisse Skut, som hader alt der har med jul at gøre, og som på en enkelt nat begiver sig ud på en rejse for at lære lidt næstekærlighed. Dette kræver hjælp fra ånder og nisser, og som i alle gode eventyr ender det selvfølgelig lykkeligt til sidst

De unge skuespiltalenter gør et rigtig godt stykke arbejde og formår med deres små sjove bemærkninger at få hele salen til at grine. Den kun 9-årige Sophie Spang Olsen som spiller den invalide fattige pige Tilli charmerer alle med sit spil og sang, og hun formår sågar at få hele salen til at sige ”nårhh” i kor.

 

 

Specielt bider man dog mærke i Daniel Vendelborgs Ebernisse Skrut. Vendelborg leverer en overbevisende præsentation som den sure gamle gnier blandet med lidt humor, og han udfører det med en sådan entusiasme, at man bliver helt revet med.

Sidst må man også nævne sangene i stykket som er glade, fængende og veludførte. For en kort forestilling på én time er der relativt mange sange, men de virker alle velskrevne og velvalgte i forhold til handlingen.

Det er en forestilling fyldt med humor, hygge og dejlige julesange, og du kan ikke andet end at gå ud fra Glassalen i godt humør. Forestillingen kan anbefales til hele familien, så det er bare med at få de varme trøjer på og skynde sig ind, inden julen for alvor står for døren.

 

Hvem: Eventyrteatret
Hvor: København V
Hvornår: 26. nov. til 18 dec. 2016
Foto: Ole Mortensen