Anmeldelse: Fra dig til mig


Af Kira Bach Pedersen 

Jeg ser på de voksne rundt om bordet. De ler, snakker og drikker rødvin. I år har farmor haft en stor sort plasticsæk fyldt med gaver med. Der er så mange, at der ikke er plads under træet. ”Er I ikke snart færdige?” spørger jeg utålmodigt. I min familie har vi tradition for skiftevis at pakke gaver op. Det gør det til en langvarig proces, men så varer gaveregnen også lidt længere.

Det er efterhånden en del år siden, at min farmor kom med den sorte sæk. I dag sidder jeg på Det Lille Teater i København. Foran mig er et cementrør, hvorfra en kvinde i tophue pludselig dukker frem. Hun får hurtigt selskab af en mand ligeså i tophue. Den ene fremtryller en flere meter lang ønskeseddel, der inkluderer alt fra et æble til solen selv. Men hendes ven har altså kun en ønskeseddel med to sølle ønsker ”for så er jeg sikker på at få, hvad jeg ønsker mig” forklarer han. Det synes den anden, er lidt for kedeligt.

FRA DIG TIL MIG er en juleforestilling af fineste karakter med et smukt visuelt udtryk, der ikke drukner i klicheer, og samtidig bevarer nogen af de klassiske juleelementer som ønskesedlen til julemanden og de essentielle julegaver. Med cementrørene, der udgør en stor del af scenografien, er der legesyg tumlen, og de bruges undervejs som både trapper, kanon og gynge.

Og der er bestemt læring at tage med hjem fra forestillingen for de små. Det er fristende men altså også ret forbudt at åbne julegaverne for tidligt. En prædiken eller belærende morale udsættes børnene og vi andre heldigvis aldrig for. Vi er vidne til en fantasifuld fortælling om, at man sjældent finder bedre gaver end en god vens kram. Og er det ikke også rigtigt nok?

At opleve FRA DIG TIL MIG er ligesom at få et varmt kram. Der lyser oprigtig glæde ud af denne skønne børneforestilling i hele udførslen lige fra skuespillerpræstationer og den gennemtænkte scenografi til lydteknikken. Oprigtigheden smitter og med en længde på 35 minutter, er dette en perfekt mulighed for at se en hjertevarm juleforestilling med de små.

Det er ikke blot veludført taleteater til børn, hvor det unge publikum er med hele vejen. Det er en oplevelse, og det er ethvert barn i aldersgruppen 3-7 år vel undt at se dette lille stykke kunst. For julen såvel som Det Lille Teater er jo trods alt børnenes fest. Når julen nærmer sig, er det sådan, jeg gerne vil fordrive den søde ventetid.

 

Hvem: Det Lille Teater
Hvor: København K
Hvornår: 15. nov. – 21. dec. 2018
Foto: Natascha Thiara Rydvald