Af Anna Cæcilie Sørensen
Nogen vender hjem, andre vender aldrig tilbage igen. I aften skal vi finde ud af om ’Frank vender hjem’. I bunker af sand træder en sortklædt spillemand med cowboyhat pludselig frem. Here comes the sun. Mennesker på en strand. Badegæster. Glade mennesker. Det lyder som en noget fra en halvgammel sang eller som noget fra en drøm. Og der kommer Frank. Han hilser og historien begynder.
Fredagsbar længe leve. Verdener mødes. I bunker af sand bliver scener til rum. Rummene fyldes med mennesker, som bliver til historier. Sandet er foranderligt og underligt forløsende. Jeppe Ellegaard Marling spiller Frank. Den autentiske Frank. Ham fra universitet. Ham som altid er klar til kamp. Frank er ikke en selvfølgelighed. Og Jeppe Ellegaard Marling er eminent som den fortvivlede Frank. Som publikum ved man ikke helt, hvor man har ham henne, og det er ret betagende.
Frank møder Thea, som bliver spillet af den enestående Freja Klint Sandberg. Thea er Franks modsætning. Hun er selvbevidst og ved hvem hun er. Frank aner ikke hvem han er. Hvem fanden er Frank egentlig? Frank er søn af den sortklædte spillemand, Rock Tage. Thea er datter af en kvinde, der både har penge og sit eget DR-program. To meget forskellige verdener. To forskellige klasser. Og hvor hører Frank egentlig hjemme?
Forestillingen har enormt mange smukke øjeblikke. Smukke, sørgelige, komiske og betagende øjeblikke.
Da mor Ellen synger Sinatra, og lyset fra en diskokugle rammer rummet, bliver jeg enormt rørt. Det er ømt, fint og rammer lige i hjertekuglen. Det sølvhårede publikum klukker af historierne fra 60’erne og smiler af historierne om skæbnen og kærlighed. Og de unge griner af festerne og familiedramaerne.
Frank og Rock Tage, som bliver spillet af Mikkel Bay Mortensen, har en fabelagtig kemi. De er forskellige og ens, nøjagtig som far og søn. ’Frank vender hjem’ er spækket med dygtige skuespillere, som er lige så betagende som historien. Og for min skyld måtte forestillingen gerne fortsætte.
Frank bliver hele tiden forfulgt af tanken om at være nogen, være noget, være et eller andet. Så Frank tager afsted, og spørgsmålet er om han overhovedet vender hjem? Forestillingen er lavet over Kristian Bang Foss anmelderroste roman af samme navn.
’Frank vender hjem’ er en vanvittig velskrevet og velfortalt historie. Forestillingen er rørende og morsom. Historien om Frank er vanvittig og medrivende. En fortælling om det evige super-anstrengende og provokerende identitetsspørgsmål. Tag i teatret, hvis du har brug for at høre og opleve en virkelig god historie. Here comes the sun. Frank tager væk. Frank vender hjem. And I say it’s all right.
Hvem: Odense Teater
Hvor: Odense C
Hvornår: 21. maj – 11. juni 2021
Foto: Emilia Therese