Anmeldelse: Guys & Dolls


Af Kira Bach Pedersen

’Guys & Dolls’ er ligesom mange andre af datidens musicals glamourøs, følelsesladet og ganske forudsigelig. En vaskeægte Broadway-klassiker.

Handlingen er på ingen måde revolutionerende, og spænding er der ikke meget af. Kort sagt er vi ude i den klassiske kærlighedsfortælling, hvor modsætninger mødes og til sidst – til ingens overraskelse – finder sammen trods alle odds. Underholdningen i ’Guys & Dolls’ skal derfor findes i glimmer, humor og festlige ensemble-numre. Dét har Teatret Gorgerne heldigvis regnet ud i. I deres 25-års jubilæumsforestilling tager de derfor fat i de klassiske Broadway-klicheer og leverer en festligt kombination af muntre dansenumre og kække one-liners.

Det veloplagte og velspillende orkester, anført af kapelmester David T. Mortensen, leverer både 30’er-jazz og latinamerikanske rytmer. Ensemblet er broget og godt castet, hvor hver rolle har sine unikke egenskaber, så man lynhurtigt forelsker sig i hver og en. Især i de store gruppenumre foregår der altid noget underholdende i baggrunden, så jeg keder mig ikke, selvom helhedsindtrykket fremstår lidt rodet.

Mit hjerte banker for over-the-top musicals, så for mig gør det ikke noget, at der spilles på de store noder med rigeligt med grimasser og skiftende betoning i replikkerne – hvid du spørger mig, hører det med til denne type genre, og det virker, når alle er med på legen.

Især vores fire hovedroller bestående af to kærlighedspar sætter latteren gang i salen med deres – i vores øjne – lidt forældede 1950’er-syn på kærlighed mellem mand og kvinde. Og så holder jeg helt oprigtigt af de skønne karakterer. Det er en bedrift i sig selv, som ikke kun skyldes tekstens udødelige charme men i særdeleshed også den skønne levering fra de oplagte skuespillere på scenen.

Denne opsætning er til alle, der i forvejen elsker musicals og alt der hører med. Plottet er forudsigeligt, men ambitionerne er høje. Teatret Gorgerne når uden tvivl i mål med deres festlige hyldest til Broadways gyldne ære.

Hvem: Teatret Gorgerne
Hvor: København
Hvornår: 8. -12. nov. 2022
Foto: Louise Eriksen/Tom Aarup Larsen