Anmeldelse: Huxi Bach – Alt er godt


Af Carl Sørensen

‘Alt er godt’ er titlen på Huxi Bachs nyeste one-man show. Dette undskylder han da også mange gange for, da alt jo sådan set ikke er godt. Minksager, krig og almen dårligdom fylder verdensbilledet. Dette undersøges af Huxi og hans finurlige blik på verden, der får underholdt publikum hele vejen igennem.

Huxi Bach er nysgerrig af sig, og dette ses gennem flere af hans jokes. Eksempelvis har han undersøgt nøje, hvordan fritgående heste på mols kan mobilisere en milits. Dette har han gjort ved brug af hjemmesiden ‘heste-nettet’, hvor han nøje guider publikum igennem indsigten, at det er de færreste der sætter pris på fri natur. Som med heste-nettet skaber Huxi nogle ret fine pointer flere gange gennem showet, og særligt her skinner hans undersøgende natur og humor stærkest igennem. Det er ikke bare billige grin, det er kritisk og sarkastisk humor, som den er bedst.

Dog forekommer der til tider også de lidt ”billigere” jokes, som en simpel metafor for hvor horribelt internettet er. Det er bestemt ikke dårlige jokes, men Huxi Bach leverer som regel skarpe linjer med næsten journalistisk kant, og dette sad jeg somme tider og savnede, når hunde f.eks. sammenlignes med mennesker..

Alt er ikke godt, dette er understreget ved showets afslutning. Særligt ‘Vi er guds Naser Khader’ klinger stadig i mine ører. Et nysgerrigt show med masser af interessante beskuelser, indsigter og fejlslutninger, og ikke mindst en varm følelse i maven.

Dette er ikke Huxi Bachs mest vovede show, men hvem vil ikke gerne tilbringe 80 minutter i skarpt og underholdende selskab med Huxi. Det vil jeg med glæde.

Hvem: Huxi Bach, Tajmer Booking      Hvor: Turne i hele landet
Hvornår: 15. sep. – 10. dec. 2022
Foto: Hans Bach