Anmeldelse: Jægersprisrevyen 2019


Af Anna Cæcilie Sørensen

Det er årets allerførste rigtige forårsdag. Solens stråler varmer, og vinden er frisk. Da solen går ned, forsvinder varmen, men så er det godt, at der er varmt på JAS-teater i Jægerspris. Når man træder indenfor, bliver man mødt af hygge og smil. Aldrig har jeg følt mig så velkommen på et teater. Publikum er spændte, og der er god stemning i baren. Klokken ringer, og publikum tager plads i de røde sæder. Kapelmesteren finder sin plads og sætter tonen an. Aftenens revy kan begynde.

Scenen er hvid, rød og sort. Nu er det nu. Ind på scenen kommer Anne Karin Broberg og Lukas Birch. Der er højt humør og festlige melodier fra kapelmester Christian Dahlberg. Det er meget imponerende at tre mennesker har så stort et repertoire. Dahlberg er med til at skabe en virkelig rar stemning. Musikken er både charmerende og underholdende. Humoren og musikken går virkelig hånd i hånd hele vejen.

Ind på scenen træder en pædagog og foretager et absurd navneopråb af nutidens børn, der understreger at det bestemt ikke bliver nemmere at være pædagog. Tværtimod. Der er spydigheder til, hvad der kan minde om et lettere håbløst samfund. Der bliver gjort grin med tossede samfundsdebatter. Det er ret raffineret, at rent volapyk kan understrege en pointe. Der er noget (tragi)komisk over at ville ændre hele vores sprog, for at kunne tilfredsstille alle. Det er befriende at kunne grine lidt af tendenserne i samfundet – det trænger vi til. Det er godt, at man både kan tage lidt pis på sig selv, på vores kultur og vores samfund.

Revyen er en buket af sjove sketchs, nogle af dem er dog bedre end andre. Der er i hvert fald noget for enhver smag. Brobergs mimik og komiske timing er helt fantastisk. Der skal ikke særlig meget til, før publikum både griner og klapper. Når hun lufter ”mormor-vingerne”, er det som om en latterkrampe vælter ind over publikumsrækkerne. Det fungerer rigtig godt mellem det unge revytalent Birch og den garvede revy-rotte Broberg. De har en virkelig en god kemi, og de er sjove sammen. De kan noget forskelligt og noget hver for sig. Revyen er virkelig bare spækket med sjove karakterer.

Jeg er nok i virkeligheden lidt af en revy-jomfru, men det her har bestemt været en god oplevelse. Det kom egentlig lidt bag på mig, at jeg grinte så meget, som jeg gjorde. Specielt stemningen i publikum var fantastisk. Folk klappede og grinte, og det smittede som bare pokker. Specielt den dejlige kvinde på første række der virkelig fik trænet lattermusklerne og flere gange råbte ”Det gør jeg også” og ”Højt niveau”. Det er ret dejligt, hvordan revy kan tale så direkte til et menneskes livsverden. Jægersprisrevyen er alt i alt rigtig god underholdning.

Hvem: JAS – Jægerspris Amatør Scene
Hvor: Jægerspris
Hvornår: 1. marts – 16. marts 2019
Foto: PR foto, Jægersprisreyven