Anmeldelse: Okker Gokker


Af Lea Nelhorf

Vi træder ind i en lille hyggelig teatersal med små bænke. Små bænke lavet til små mennesker. Forestillingen her er nemlig målrettet de 2-5 årige.
Det kan mærkes, at børnene blandt publikum hygger sig. De lytter interesseret med, gentager af og til hvad de fire skuespillere siger og reagerer lystigt på deres kropssprog. Vi bydes velkommen i et legerigt børneunivers.

Bogen ’Okker gokker gummi klokker og andre børnerim’ af Jens Sigsgaard vil jeg våge at påstå står på de fleste børneværelser. Vi kender alle remserne, og kan vi dem ikke mere eller mindre godt udenad?

Vi har alle sammen på en eller anden måde et minde med enten ’Peter Mathisen’, ’Fru Hansens kælder’ eller ’Når det regner, får man fregner’.

Scenen er et blåt børneværelse, hvor der kan kravles i rør, og rekvisitterne er legetøjet på hylderne. Skuespillerne Rikke Bilde, Karin Bang Heinemeier, Lærke Schjærff Engelbrecht og Mathias Skov Rahbæk agerer børn i ægte børneteaterstil, og det er lige præcis overdrevet nok til, at børnene kan identificere sig med dem. Forestillingen er uden tvivl i øjenhøjde med børnene, men de formår også at hive unge mig, forældre og bedsteforældre med.

Stykket her behandler remser og rim noget så fint. De bliver fornyet med nye melodier, arrangementer og er stadig nostalgisk genkendelige. Jeg opfordrer alle til at hive deres små søskende, børn eller børnebørn med ind og se denne fine musikforestilling. Den varer kun lidt over en halv time, og alle børn i salen var komplet opslugt af den lige indtil, der blev sagt snip, snap snude – nu er visen ude.

 

Hvem: Det Lille Teater
Hvor: København K
Hvornår: 26. jan. – 30. april 2017
Foto: Sine Kristiansen