Anmeldelse: PlanetRump – Crazy Christmas Cabaret


    Stjerne2Stjerne2

Af Ditte Marie Sax Møller

I dette 35. show af Vivienne McKees traditionsrige Crazy Christmas Cabaret møder vi et stort persongalleri med ansigter, som vi kan genkende fra flere forskellige universer. McKee har i år valgt at parafrasere Star Wars og bruge det som overordnet univers, når skurke som ”Ronald Rump” og ”Kim Pong Pu” skal parodieres.

Som genren lægger op til, appellerer forestillingen bredt med punchlines om alder og krop såvel som latrinære jokes og ”under bæltestedet”-humor, og de mange intertekstuelle referencer og vittige ordspil fanger – om ikke alle – så i hvert fald en stor del af publikum. Humoren er mest raffineret i de vellykkede parodier over de store spillere på den internationale politiske scene, og generelt skal alle skuespillere roses for den gode energi, de har på scenen, og som kabaretgenren i den grad også fordrer.

Stemningen er præget af, at skuespillertruppen kender hinanden, og at der blandt publikum er flere gengangere, der, som fast juletradition, skal i Tivolis Glassal til en aften med gak og gøgl. Kemien mellem skuespillerne indbyrdes samt mellem skuespillerne og publikum er i høj grad noget af det, der bærer forestillingen, og det er helt afgørende, at publikum inddrages, og at den fjerde væg nedbrydes – både når det er planlagt, men også når skuespillerne ikke kan holde masken længere. Denne slags muntre fodfejl bidrager kun til den gode stemning, mens andre fodfejl skal nå at forbedres i løbet af spilleperioden: enkelte steder når publikum ikke at grine ud, og timingen ryger for skuespillerne, der som resultat ikke får leveret den næste vittige replik, så alle kan høre det.

Tempoet er højt, og der er kastet mange bolde i luften i denne forestilling, hvor der er et gennemgående plot, og hvor alle skuespillere har 3-5 roller at spille i løbet af de to timer og 30 minutter, som stykket varer.

Hvis du er til kabaretgenrens høje tempo og den form for humor, der appellerer bredt, er en aften i selskab med London Toast Theatres skuespillertrup en underholdende aften. Også selvom du ikke nødvendigvis fanger alle referencerne i det – trods alt – ret omstændelige univers.

Crazy Christmas Cabaret behager sit faste publikum, men byder også nye passagere velkommen om bord til en lidt spacy hyggelig engelsk og tempofyldt rejse.

 

Hvem: London Toast Theatre
Hvor: København V
Hvornår: 14. dec. 2017 – 6. jan. 2018
Foto: Thomas Petri